СТРАХУВАМ СЕ ОТ ДАНАЙЦИТЕ И КОГАТО НОСЯТ ДАРОВЕ!

Чудя се как нито държавните институции, нито медиите, нито „интелектуалците“ в България, не отговориха дори с едно изречение на статията в гръцкия вестник „Прото Тема“, който юдински „се досети“, че нямало македонски език, а населението на Вардарска Македония говорело „посърбен български диалект“. Статията на фанариотстващия автор дори се представя у нас като своего рода „признание“ за българския характер на „Северна Македония“(?!).

О, неразумни и юроде български! Прочете ли добре поредното съчинение на византийската наглост? Настъпени по мазола от сърбоманската власт в Скопие, гръцките наглеци се стремят отново да ни вкарат троянски кон, признавайки с половин уста, че нямало македонски език и той бил сърбизиран български диалект , изкуствено създаден по заповед на Коминтерна – а от друга страна наричат населението във Вардарска Македония „скопски народ“ – ново заблуждаващо понятие, което в чисто византийски дух цели да прикрие българския характер на цяла Македония.

Не само езикът на населението в „Северна Македония“, но и езикът на жителите в Егейска Македония, е чисто български, фанариотски писачо! Никак не съм ти благодарна, че изричаш някаква частица истина в момент, в който това ти е изгодно – защото и тая частица историческа правда за Македония плува в мазен гръцки сос от лъжи! Цяла Македония – в това число Егейска Македония – и Тесалия, е българска земя. „Гръцки“ те станаха след Балканските войни, когато вашите андарти посякоха голяма част от населението, а останалата избяга в България, защото избождахте очите на българите и дивашки пребивахте мъже, жени и деца. Никога няма да забравим тая чудовищна жестокост!

Не са ни нужни вашите „признания“. Вие винаги залагате капани във всеки ред, отнасящ се до българското име и език. Не желаем „дарове“ от вас.

Както е казал древният българин от Троя Лаокоон: „Тимео данаос ет дона ферентес“.

Автор: Милена Върбанова

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. 77 тракийски племена обитавали от северен атлантик до бяло море, не пишели история, знанието си предавали от уста на ухо, и митологията им с нови имена основала античната гръцка митология, допълнена от римляните с още по други имена на едни и същи тракийски богове. Само една четвърт гени оставили на българина, другите се изпарили. Две трети от Европа населяват и славянски племена, по езика се познават и всички български разбират

  2. Както винаги уважаваната госпожа Върбанова предлага един невероятно интересен материал. Както винаги, тя използва високо академичен стил. Моето мнение е по-различно от изложеното в статията а терминологията която ще използвам може и да не е прилична но е съвършено искрена. Аз не съм историк като г-жа Върбанова но мисля, че нацията която през двадесети век е избила най-много българи е именно гръцката. Ние като нация нямаме никакви основания да не бъдем крайно предпазливи към този наш „добър“ съсед. Не се обсъждат потресаващите факти свързани с масови убийства на местната българско население в Тракия в началото на двадесети век. Говорим не за няколко души а за няколко десетки хиляди беззащитни граждани на Гърция единственият грях на които е бил българското им самосъзнание и желанието им да бъдат българи в Гърция а не да приемат чужда за тях самоличност. Дори днес когато пътувам в ГЪРЦИЯ АЗ КАТО ЧЕ ЛИ ЧУВАМ ЕХОТО ОТ ТЕЗИ СЪБИТИЯ. Звучи нереално но съм бил посрещан в съседна Турция много по-радушно отколкото в християнска Гърция. А след като православните гърци приеха и еднополовите бракове, някои мои размисли вече са твърде крайни за споделяне. Права е Милена Върбанова, но за съжаление повечето читатели няма да се вслушат в нейните съвети. Бъдете здрава уважаема госпожо Върбанова. Извинете ме за изказаното лично мнение – вероятно няма да го харесате, но то както винаги е искрено. Бъдете здрава.

  3. Ооооо, неразумна Милена! Разумния човек се възползва от всички възможности, които му се предоставят и са в негов интерес (врагът на моя враг е мой приятел …), а Ти все повече ме разочароваш.

  4. Кой ти каза, че си „разумен“? И кой е твоят враг, кой е твоят приятел? Не си наясно. А това, че те „разочаровам“, е естествено, винаги има „разочаровани“ от истината, особено когато нямат достатъчно „разум“ да я схванат. Апропо – подлогът се членува с пълен член. Нужна е грамотност, когато се пишат коментари.

  5. Допълвам – този, който обявява Македония за враг, е глупак или национален предател. Македонският народ е част от нас, въпреки идиотите, които го управляват. Нас също ни управляват идиоти. Но всичко ще си дойде на мястото.

  6. Г-жо Върбанова, явно не сте разбрала (или така Ви изнася) това, което Ви казвам.
    За пълният член сте права, но същността на написаното е по-важно от правописа. Това, че пишете граматически правилно , не Ви поставя автоматично над другите хора и още по-малко Ви дава право да ги обиждате на интелект .Не визирам себе си. Не си изкарвам прехраната с писане и си личи.., но не споделям метода Ви да „буните“ българския дух. Колкото до интелекта – на 55 г. съм, владея 10-тина професии над средно ниво , а в две от тях и доста по-високо, IQ – то ми е 160. Вие как сте?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.