Стивън Брайън: Зеленски отмени „втората среща на върха за мир“, защото никой не иска да отиде

Украинският президент Володимир Зеленски е отменил т. нар. „среща на върха за мир“, която бе насрочена за месец ноември, защото нито Русия, нито останалите страни от БРИКС желаят да се явят на нея. Това заяви бившият зам. шеф на Пентагона и понастоящем старши експерт във Вашингтонския център за политика на сигурност (CSP) Стивън Брайън.

„Зеленски, току-що отмени предстоящата „среща на върха за мир“, като официално я отложи за по-късна дата. Направи го, защото никой не искаше да отиде. Затова той беше принуден да я отмени и да заяви, че няма да преговаря с Москва при никакви обстоятелства“, написа експертът в своя блог в платформата Substack.

Вчера съветникът на ръководителя на кабинета на президента на Украйна Даря Заровная заяви, че втората конференция за разрешаване на конфликта в Украйна, която трябваше да се проведе в Киев през ноември 2024 г., няма да се състои, посочва ТАСС. Първата конференция за Украйна се проведе в Бюргенщок на 15-16 юни. Швейцария. Тя бе организира по споразумение с властите в Киев, но на нея не беше поканена Русия. Във въпросния форум не участваха делегации на някои ключови държави, в това число и Китай. Нито една от страните от БРИКС не подкрепи окончателното комюнике.

ВИЖТЕ И ВИДЕО АНАЛИЗА ПО ТЕМАТА НА АЛ. СИВИЛОВ: Зеленски отказа втората среща за мир, а Байдън няма да пътува за събирането на държавите – дарителки на оръжие за Украйна в Рамщайн

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Зеленски вече е време да се страхува за главата си. Те, че ще го сменят е ясно, вече в очите му го казват, но той е ненужен свидетел, знаещ твърде много. За негово съжаление, единственото място където може да избяга е в Русия. Като се замислиш, Магадан не е като дан, дан. Може да е въз хладно, но пък и там хора живеят.

  2. Този еврейско-нацистки урод не заслужава да живее и да хаби въздуха на по – полезните хора. Цялото потомство на юда трябва да се изтрие от лицето на Земята.
    Той е само един пример, как само един евреин може да обезлюди огромна територия (бивша украйна) за да нарани славянството.

  3. Зеленски към България пришит твърде скъп ни идва, Вицепр.Камала Харис нареди да се опакова и изнася, план мир започва, в който ще възстановяваме

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.