Стана ясно защо спецслужбите в Киев са убили член на украинската делегация за преговори с Русия

Денис Киреев е искал да премине на страната на Русия и да свидетелства за престъпленията на режима в Украйна

ДЕНИС КИРЕЕВ БЕШЕ ЧАСТ ОТ ПЪРВИЯ ПРЕГОВОРЕН ЕКИП ЗА ПРЕГОВОРИ С РУСИЯ В ГОМЕЛ, БЕЛАРУС

В украински медии се появи информация, че ликвидираният днес от СБУ Денис Киреев, член на делегацията за преговори с Русия, е предложил да бъдат предадени на руснаците няколко десетки видни националисти и радикали, за да бъдат спасени от разрушение Киев, Мариупол, Харков и други градове.

Според друга информация убитият банкер е искал да премине на страната на Русия и да свидетелства за престъпленията на режима в Украйна.

Заради това той е бил екзекутиран от Службата за сигурност на Украйна. Преди това Киреев работил в екипа на сваления от Майдана президент Виктор Янукович. Киреев оставя след себе си жена и три деца.

Припомняме, че днес Службите за сигурност на Украйна убиха члена на преговорната група на Украйна Денис Киреев. Украинският политик е бил заподозрян в държавна измяна. Депутатът от Върховната Рада на Украйна Александър Дубинский, а също и изданието „Обозревател“, позовавайки се на източници, първи съобщиха, че Киреев е бил убит по време на задържане. След това в медиите се появи и снимка на убития.

По думи на служителите на органите на реда, убийството е станало в сградата на Печерския съд.

Това убийство е знак към Зеленски и хората му. Трябва да им напомни, че всякакви договаряния с руската делегация на преговорите няма да се считат за легитимни, ако не са по вкуса на крайните радикали, които искат войната да продължи, независимо на каква цена. Това коментират опозиционни украински медии.

Те припомнят също, че именно десните националисти от „Айдар“ и „Правий сектор“, окопали се в Мариупол днес прекъснаха евакуацията на цивилното население и саботираха организирането на хуманитарен конвой. Пак те взривиха близо до Киеев железопътна линия, за да предотвратят извеждането на цивилни от обсадената столица.

Според анализатора Антон Бредихин нацистките формирования в Украйна са започнали „прочистване“ както на екипа на президента Владимир Зеленски, така и на целия умерен украински елит, който е склонен да преговаря с руснаците.

„Започнали са да арестуват и убиват по предварително изготвени списъци“ – казва политологът.

Той смята, че истерията в Украйна расте, защото Зеленски вече няма никакъв контрол върху ситуацията в страната – той не контролира нито армията, нито Службите за безопасност на Украйна (СБУ). Заради това и заради гузните съвести и страха от руско възмездие на десетките хиляди военно-престъпници от националистическите батальони, в страната избухна паника, която провокира „разстрели“ на всички, които биха могли да нормализират политическия процес в Украйна в бъдеще“, заключава експертът.

Всички тези процеси могат да провалят третия кръг от преговорите между Москва и Киев, тъй като ще поставят под съмнение способността на украинската делегация да изпълни споразуменията.

Поради това е възможно да се навлезе в продължителен етап на конфликт, от който няма изход чрез преговори. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.