Специалните части „Ахмат“ пристигнаха в Курска област. Ген. Алаудинов: Врагът ще бъде сразен, Специалната операция ще приключи още тази година с Победа за Русия!

Отряд на специалните части „Ахмат“ пристигна в района на Курск, обяви заместник-началникът на Главното военно-политическо управление на Въоръжените сили на Руската федерация и командващ специалните части „Ахмат“ генерал-майор Апти Алаудинов.

„Скъпи приятели, вече съм в Курска област с отряд на специалните сили „Ахмат“. Струпването на нашите сили в района продължава, ще си свършим работата в обем и срок за доброто на нашата държава“, каза Алаудинов във видео, публикувано в канала му в Telegram.

По думите му, ситуацията на границата с Курска област, където по-рано нахлуха около 1000 военни от украинските въоръжени сили, не е критична, а групировката на ВСУ скоро ще бъде унищожена. „Нищо критично или трагично не се е случило. Да, врагът навлезе в граничните райони. Няколко населени места са превзети от противника. Разчитайки на изненадата, се опита да напредне колкото е възможно повече, но вече е спрян. И пак повтарям, присъствието на ВСУ на територията на Русия ще приключи скоро. Тези сили ще бъдат унищожени, а специалната военна операция ще завърши още тази година с победа на Русия, независимо какво и колко още оръжие ще получи Украйна“, – заяви Апти Алаудинов.

Той добави: „Въоръжените сили на Украйна търпят поражение на Донецко направление и ситуацията за тях там е необратима. Фронтът вече рухна и това е необратимо положение за тях“, поясни Алаудинов.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.