Соледар е превзет, печален край за Киевската хунта: Частите на ВСУ в града масово се предават – руски офицер: „Ще ги „циментираме“ в мините, ако не излязат“

Украински войник: „Градът пада много бързо – трябва да се измъкнем живи“

Соледар е превзет, край на украинската съпротива в района. Сривът на украинската отбрана в Соледар е пълен и необратим, както показват първите данни. Силите на Вагнер контролират целия град, като украинците са изтикани в малко северно предградие.

Десетки видеа в социалните мрежи и платформите за споделяне показват масово предаване на украинските сили на руската армия. Загубите на ВСУ са много сериозни.

За съжаление на Киевската хунта, Соледар приключи. Битката беше загубена. С разпробиването на защитната линия преди агломерацията Славянск-Краматорск се очаква в следващите дни да паднат всички селища от защитния вал в района – от Северск и Бахмут до Авдеевка и Константиновка.

Никой не разбра защо украинското командване не прие щедрото руско предложение от вчера за 36-часово прекратяване на огъня. Ако Киев беше приел хуманната руска ръка, щеше да спаси хиляди свои войници, като ги изведе от града използвайки затишието. Голяма грешка. Сигурно руснаците са си давали прекрасно сметка как ще се развият събитията и са им хвърлили спасителен пояс. Но Зеленски и хората му отказаха да се възползваха от него.

Днес руските и съюзническите сили преминаха буквално на марш разстояние от 3,5 км в Соледар, тръгвайки от жп гара Деконская до входовете на солните мини в центъра на града.

Руски военни източници изчисляват, че Соледар ще бъде напълно прочистен в оставащите два дни до края на седмицата, а Бахмут ще падне в рамките на следващите седмица-две.

Руските обмисля варианта входовете и изходите на мините да бъдат запечатани с цимент и да бъдат охранявани 24 часа от дронове и войници, докато блокираните вътре хиляди украински войници не решат да се предадат.

Този път руското командване не смята да повтаря стратегията си от катакомбите под завод „Азовстал“ в Мариупол, за да не губи ценно време и живота на войниците си в безсмислени битки.

Соледар е стратегически много важен град. С падането му, се срутва като плочки от домино цялата отбранителна линия на ВСУ в Донбас. В града има подземна крепост – мините на предприятието „Артьомсол“.

Тази фабрика има пет мини, които са свързани с тунели, железопътни линии и подземни пътища. Мините достигат дълбочина до 280 метра, а на места ширината на проходите достига 17 метра.

След началото на войната в Донбас през 2014 г. в кампанията по подготовката на Киевския режим за бъдеща война с Русия частите на въоръжените сили на Украйна модернизираха подземната комуникационна система. Те превърнаха мините в истинска крепост: оборудваха вътре складове, казарми и дори платформи за оборудване. Освен това са осеяли входовете на галериите с експлозиви и мини.

В същото време дълбочината и разклоненията на мините практически не позволява унищожаването им откъм повърхността.

Видео от центъра на Соледар. Видеото е от 18 часа на 06.01.22. Към момента градът вече е напълно обкръжен и се прочиства от руските сили:

Вижте карти на мините и тунелите в Соледар:

Центърът на Соледар, където са се разположили силите на Вагнер:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

15 коментара

  1. АМЕРИКА СЪС ВСИЧКИ СРЕДСТВА СЕ ОПИТВА ДА УНИЩОЖИ ПРАВОСЛАВНИТЕ ХРИСТИЯНИ.

  2. Айде, да се свършва с тези жалки нищожества, та и ние да се надяме на свършека на мъките ни с продажните ни алчни управници!

  3. Никаква прошка за тези, които са се предали. Спомнете си, братя руси за вашите избити по изключително жесток начин братя-руснаци! Смърт за главорезите, никаква пощада, не се поддавайте на емоции, даже и вие направете видеа и ги пуснете! Особено онази хубостница със сърпа искам да ги види, защото който сее ветрове ще жъне бури….

  4. Зеленската хунта ще отговаря за хвърлянето на хиляди православни в месомелачка с ясен изход.
    А Сун Дзъ да започва да пише втора част на книгата си.

  5. След като някои съНАРОДници критикуваха българите от леденото хоро в Тунджа вчера(явно изобщо не разбират смисъла му, ама не е и нужно), искам да им припомня, че войната е на 200 км от нас и никой не ни е застраховал. А бойците ни в миналото са се хващали на хоро преди всяка битка.
    Дами, кой мислите би ви защитил- мъжете, които влязоха в ледените води, или изнежените ви съграждани, които дори си позволиха да го нарекат “КРЕТЕНИЗЪМ”.
    Тези хора “не рупат доматите с колците”.
    Благодаря за отношението на Лилия Божкова- “по традициите ще ги познаете”.

    • За тези за които пишеш са новопристигналите селяни в големите градове заедно с зивотните си.Те си мислят че с тези си действия са станали граждани , не те са си СЕЛЯНИНЕ ПЛАТЕНИ ОТ АМЕРИКАНСКИТЕ НПО.

      • И понеже много “топки” започнаха да се мерят, може и да им се сбъдне мечтата:)

    • Сорсоидите критикуват всичко българско, откакто ги пуснаха да налазят България. Това няма как да спре, докато така нареченият народ не започне да ги избива по улиците. ЗА сега населението, просто плаща заплатите и бонусите на тези дето го избиват.

      • Активизирали са се троловете в групи и предлагам да им противодействаме с изобличаване.

  6. Това вече трябва да е и началото на края! Респект Руски православни войни на светлината!!!

  7. Ако бях на мястото на г-л Армагедон… затапвам ги с цимент и им пускам „свещен“ газ през някой таен отдушник… дотогава да си лижат сол!

  8. СЛАВА ВЕЛИКИ И СВЯТИ РУСКИ БРАТЯ СКОРО ВИ ОЧАКВАМЕ В БЪЛГАРИЯ ИДВАЙТЕ БЪРЗО РУСКИ БРАТЯ ОСВОБОДИТЕЛИ СПАСЕТЕ БЪЛГАРИЯ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ ФАШИСТИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ !

  9. Дядо Ташко бивш мотопехотинец от Маркца каза:

    Циментирането е много изгоден метод на балсамиране и мавзолей на укрофашисти.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.