Смел Волгин! Размаза Украинското посолство и Пеевски: Митрофанова ще ми гостува и толкоз! Свиквайте!

Известният журналист Петър Волгин отговори в профила си във Фейсбук на яростната атака и натиск към него от страна на Украинското посолство и Делян Пеевски по повод предварително обявеното гостуване в събота в предаването му по БНР „Политически НЕкоректно“ на руската посланичка Елеонора Митрофанова.

След като стана ясно, че гост на Волгин ще е посланикът на Русия г-жа Елеонора Митрофанова, Пеевски излезе с позиция: „Приемаме гостуването на Митрофанова в ефира на общественото радио като груба демонстрация на незачитане на националния суверенитет, общоевропейските позиции и ценности, както и погазване на националните интереси на България.“

Припомняме, че г-н Пеевски е имал редица медии през годините, но БНР не е една от тях.

Освен всички обвинения с привкус на заплаха Пеевски отправи и настояване към СЕМ: „Настоявам СЕМ и другите регулаторни органи да се самосезират, за да не се допусне подобна провокация в национален ефир.“

ЕТО И ОТГОВОРА НА ВОЛГИН:

„Разбирам, че г-н Делян Пеевски, както и украинското посолство били силно възмутени по повод обявеното гостуване на г-жа Елеонора Митрофанова в нашето предаване „Политически НЕкоректно“. Сега съвсем накратко ще обясня, защо претенциите и на двете посочени страни са лишени от всякаква логика.

Преди няколко седмици изпратихме официална покана до украинската посланичка Олеся Илашчук да гостува в нашето предаване. При това бяхме така добри да не посочваме конкретна дата, понеже знаем, че тя е изключително заета. Предложихме сама да си избере ден, в който да ни гостува.

Е, вместо от украинското посолство да се понапънат, за да стане това гостуване, те сега се възмущават. Разбирам да се възмущават, че не са поканени. Точно обратното е. Г-жа Илашчук беше поканена с всички възможни салтанати. А поканата още важи. Чакаме с нетърпение г-жа Илашчук да ни гостува.

А сега за господин Пеевски. Струва ми се, че общувайки постоянно с господата Христо Иванов, Кирил Петков и Бойко Борисов, той доста се е объркал.

Понеже тези господа явно изпълняват всичките му капризи, сега е решил, че всички български граждани трябва да правят същото. Ами не, г-н Пеевски, много, ама много силно бъркате. ПП, ДБ и ГЕРБ може да са ви бащиния, може да ви следват като кученца с подвити опашки, но БНР със сигурност не влиза в това стадо. Нито депутат, нито министър, нито премиер може да разпорежда на Националното радио какво да излъчва и какво не. За това какво ще се излъчва по радиото решават работещите в него. Свиквайте с тази реалност.

И накрая съвсем приятелски съвет Ви давам, г-н Пеевски. Можете да продължавате да се гаврите колкото си искате с вашите коалиционни партньори. Но не правете повече грешката да се опитвате да се правите на началник в Радиото. Всеки, който е поел по този път, после горко се е каял за действията си.“

Петър Волгин, Фейсбук

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. КРАЙНО ВРЕМЕ Е РУСИЯ ДА СКЪСА ДИПЛОМАТИЧЕСКИТЕ СИ
    ОТНОШЕНИЯ С КОЧИНАТА БУЛГАРИСТАН.

  2. СВИНЯТА пеевски, като верен еничар на турско – циганската партия с „лидер“ едно копеле на ЦИГАНИН не може да прости на Русия, че по тяхна вина (БЛАГОДАРИМ ВИ БРАТЯ!) БЪЛГАРИЯ НЕ Е ТУРСКА ПРОВИНЦИЯ БУЛГАРИСТАН. Предателите трябва да се БЕСЯТ, а не да се оставят да се разпореждат като бейове.
    Колкото до оная курветина, посланичката на БИВША украйна – връщай се към предишната си професия и не мърси повече България. Пикая на държава, която назначава за посланник курва.

  3. Аз се съмнявам резаната свиня Пеески да знае повече от шницел пане,агнешки главички,филе миньон ,крем брюле и тн.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.