Скот Ритър: Украинците ще продължават да „побеждават“ дори когато руските танкове превземат Киев

Нежеланието на украинския президент Владимир Зеленски да признае поражението си ще доведе до пълен разгром на украинските сили. Това заяви бившият служител на американското разузнаване Скот Ритър в интервю за канала Redacted в YouTube на 24 август, пише „Известия“.

Според Ритър Зеленски продължава бодро да поддържа лъжата, че Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) побеждават, но ситуацията в зоната на бойните действия показва трагична за Киев картина.

„Украинците ще продължат да „побеждават“ дори когато руските танкове вече са в Киев“, подчертава Ритер.

Той отбеляза, че загубите на украинската армия нарастват прогресивно и президентът е наясно с това. Бившият офицер от разузнаването посочва, че Киев крие реалния им брой, а подобна е ситуацията и със западното оборудване. Всичко това принуждава Украйна трескаво да бърза и да мобилизира и изпраща на фронта слабо обучени бойци.

Вчера и бившият агент на ЦРУ Лари Джонсън потвърди, че Украйна понася тежки загуби, тъй като Русия продължава да изстрелва седем пъти повече боеприпаси от украинските въоръжени сили. Той добави, че това се вижда в социалните медии, както и от увеличения брой погребения из цяла Украйна.

Освен това на 23 август Зеленски бе принуден да признае, че контраофанзивата на украинската армия „върви много трудно“. Той подчерта, че „хиляди мини“ блокират пътя за украинските бойци.

В този ден бившият съветник на украинския президент Леонид Кучма, Олег Соскин, заяви, че последните резерви на украинската армия (последните две дивизии от стратегическия резерв на ВСУ) са пуснати в боевете край Работино в Запорожка област и търпят тежки загуби. „20 % от личния състав на тези най-подготвени украински дивизии, които бяха обучени на Запад, вече са унищожени. Същият процент безвъзвратно унищожена е и тежката им военна техника“, заяви той. Политикът обвини киевските власти, че умишлено засекретяват данните за загубите на войските, като по този начин прикриват катастрофата, до която е довел опитът за контраофанзива в Южна Украйна.

На 22 август пенсионираният полковник от украинските войски Сергей Грабски заяви пред The Wall Street Journal, че е напълно безсмислено Украйна да предприема офанзивни военни действия, тъй като руските войски значително превишават възможностите на украинските.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.