Скот Ритър: Скоро ВСУ ще се изтеглят от района на Курск

Атаката на украинските въоръжени сили срещу района на Курск беше пълен провал. Очаквам съвсем скоро украинските въоръжени сили да се изтеглят напълно от пограничните райони на руската област. Това каза пенсионираният офицер от американското разузнаване Скот Ритър в YouTube канала Dialogue Works.

Ритър отбеляза още, че украинската групировка в Курска област първоначално е наброявала между 15 и 20 хил. войници и зададената й цел от украинския генерален щаб е била да проникне дълбоко в руска територия, като превземе град Курск и намиращата се наблизо АЕЦ „Курск“. Това е била минималната цел, която очевидно изтощените украински войски не съумяха да изпълнят. Вместо това в Курска област ВСУ попаднаха в своеобразен котел, в който за една седмица загубиха половината си войници (убити и ранени) и западната техника, с която нахлуха. Унищожаването на украинския военен персонал и оръжия в горите на Курска област продължава с пълна сила и в огромни количества.

„Мисля, че съвсем скоро Киев ще се опита да изтегли разбитите си войски от района на Курск. Но това сега е още по-сложно и от настъплението и не съм сигурен, че ще успее“, добави Ритър.

В друго интервю от вчера Ритер отбеляза, че нападението на Украйна срещу района на Курск е довело украинската армия до катастрофа. В битките там Киев е изгорил последните си резервни ресурси за отбрана в жива сила и техника.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.