СКОРО ЩЕ „ПРАЗНУВАМЕ“ БАШИБОЗУШКИТЕ КЛАНЕТА В БАТАК И ПЕРУЩИЦА

На 30 и 31 август българският Гугъл стигна до колосалното безсрамие да ни натрапва съпричастие към „деня на турската армия“ или „деня на победата“, честван на 30 август  – в името на великата победа на Турция над Гърция през 1922 г. Новините за тази победа цели два дни заемаха челни позиции във фийда на българския Гугъл – явно като най-приоритетни и значими. Заявявам високо, че аз, като българка, не се интересувам от великите победи нито на Турция над Гърция, нито обратното. И двете държави смятам за отговорни за вековните мъченичества на моя народ, както в новите времена, така и в по-старите епохи. Победите им една над друга не са допринесли с нищо за подобряване положението на българските общности, останали в техните предели. Точно обратното. И турци, и гърци, които сега наричаме „комшувци“ и лигаво се възхищаваме от тяхното „гостоприемство“ – и през 20 в. варварски са клали българите, вадели са очите им и са драли кожите им. Това не може да бъде забравено, в каквито и „интимни“ наши партньори да сме ги превърнали днес. Има една пословица, която винаги трябва да помним: “ Вълкът козината си мени, но нравът – никога“.

Дали някога в Турция е обявявано честването на Празника на българската армия и дали турският Гугъл някога се е пръскал от текстове, прослявящи победите на бъргарските воини?

Ние охулихме руската армия, която ни донесе Освобождението след пет века турска робия, а сега ще се прекланяме пред воинските подвизи на турците. Дори извършени под лидерството на Мустафа Кемал, към когото българите имат по-специално отношение, те си остават турски и способстват за издигането на Турция, която никога няма да се откаже от имперските си отомански амбиции, засягащи на първо място териториалната цялост на България.

Засрамете се, ибрикчии и национални предатели! Вдигни глас срещу тая провокация, народе български! Защото тя проправя път към скорошното „честване“ на башибозушките кланета в Батак и Перущица! И към евентуална турска военна операция срещу нашата земя, която ще увенчае трийсет и пет-годишните съдбовни антибългарски усилия на тумора ДПС.

Автор: Милена Върбанова

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

9 коментара

  1. ПРОГНОЗАТА МОЖЕ ДА Е И ВЯРНА,
    СЛЕД ИЗДИГАНЕТО НА ПАМЕТНИК НА ТЕРОРИСТИТЕ.

  2. Изключително вълнуваща статия – впрочем, както винаги. Статиите на г-жа Върбанова предизвикват стремеж за попълване на празнотите в не малко лични познания в това число и на моите. Малко съвременници могат да претендират, че познават историята на собствения ни народ. Предлагам като тест въпросите свързани с гръцкия геноцид над българите. Да , имало е такъв! В Европа се приема, че той е първият доказан геноцид над местно население извършен в 20 век в Европа. Всичко написано от г-жа Върбанова е абсолютно вярно и не може да бъда обект на харесване или нехаресване – това е историческата истина. Лично към автора – на този адрес dorado @ dir.bg отговарям само на тези които уважавам и обичам!

  3. През рускот,рската война в Дедеагач е рацположен рукщи гарнизон и спасява българите там, а по тано указание капитанът Петков прогонва Синклер от Родопите, но после Синклер империята ни отнема Беломорието, и Македония, създава еврейската държава, заселва 90 хл евреи в английския протекторат Палестина, за да не се противят другите араби им раздава титли крал щейх, а башибозука Кърджали, Перущица оставят ли ги, се качват на главата, сал казашка шашка ги привежда в тръс

  4. Понеже съм доста по-стар от авторката – г-жа Върбанова си позволявам тази шега с нея. Мила Милена, спомни си какво е казал един велик човек с малко име Алберт и в какво той не е сигурен – безкрайността на вселената! Никой, никой на този свят не е успял да победи безкрайната глу………… . Много хора са се опитвали, Вие също но неуспехът е очакван. Аз също си губих повече от половин век живота в тази битка, която загубих. Не съжалявам – направих каквото можах срещу този „човешки“ безкрай. Не се ядосвайте на анонимниците – те се страхуват дори от себе си и за това са анонимни. Бъдете здрава и поздрави от Варна и от мен.

  5. Благодаря, поздрави и на вас, господин Кънчев, писах Ви.

  6. Трепетно очаквам развитието на въпроса с турската етническа партия, тази, която претендираше формално за права и свободи, които са гарантирани от конституцията на всеки наш гражданин.Под това оправдание това Доган създаде една огърлица от бизнесмени, които нямат българско самосъзнание.В много области даже българските мохамедани бяха приобщени към тази партия.В Кърджалии турският език необезпокоявано от никой политик доминира почти като в турска провинция.Никой не знае какво може да бъде подготвено в тези среди.Изключвам какъвто и да е положителен ефект от присъствието на Пеевски като шев на такава партия.Тази партия като единствена етническа бе търпяна в резултат на абсолютното тъпоумие на нашите т.н. политически лидери.Това не значи,че отношението към този етнос трябва да се променя. Това са честни и трудолюбиви наши граждани, които заслужават абсолютно същото уважение като всички останали.

  7. Мила Милена, Докато има хора като Вас и Ви има и Вас, съзнанието ни на българи е на висота! Каквото и да правят, както и да го правят отрицанието на Българската свяст, „силата не е в мнозинството, а в правдата“. А Вие сте камбана на правдата! Живата Ви народностна съвест, доказвана с делата Ви и изказа Ви са нужни, обнадеждаващи и стимулиращи. Бъдете здрава и благословена. С подкрепа и уважение, Вася Н. Илиева

  8. Трогната съм и се гордея, че имам толкова интелигентни и добронамерени читатели. От цяло сърце благодаря на г-жа Вася Илиева, на г-н Кънчев, на г-н Иванов, на Стефан и на Жорко ( за коментара под предишната ми статия ). Благодаря и на сайта „Скандално.нет“ за възможността да представям гледната ди точка и за общувам с читателите.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.