СКАНДАЛ! България Изгони Турския Дипломат Емироглу за Нелегална Ислямистка Дейност у нас! Бойко чака на тръни какво ще кажат САЩ!

турски дипломат
Емироглу в официалния си кабинет в консулството в Бургас

Турското аташе Угур Емироглу е обявен за персона нон грата в България!

Емироглу, който работи в Турското консулство в Бургас трябва да напусне страната до понеделник. В петък българското Външно министерство е изпратило нота до Турция, в която настоява да си прибере дипломата-ислямист до 72 часа.

Всичко това е станало под пълна секретност и медиите научиха едва днес по обед, когато според нотата остават  още 24 часа преди да се стигне до екстрадация.

Незнайно защо от правителството не са разпространили информацията, чудят се хора от Бургас. Угур Емироглу е получил преди време акредитация като съветник и аташе по социалните въпроси. В биографията му е пропуснато да се отбележи, че е бивш имам.

Още при пристигането си, той се е задълбочил само в религиозната дейност. Непрекъснато е обикалял районите с турско и смесено население и е проповядвал радикален ислям, организирайки училища за мюсюлманските деца. Най-голямата му активност е била в бургаско и шуменско.

В Шумен той имал своя квартира, в която е правел сбирки на местните имами. Пътувал е много често дотам в командировки и дейността му се определя чак сега като противодържавна.

Бил е много близък с депутат от ДПС, който напусна партията, за да се присъедини към Местан.

Скандалът е изключително голям, но мълчанието от страна на Външно продължава. По данни на местни хора, Емироглу е бил докладван в ДАНС за противобългарска дейност. Едва тогата специалните служби са започнали да нищят работата му като аташе по уж социалните въпроси.

Говори се, че е изградил мрежа от училища за ислямисти и е бил пряко подчинен на Ердоган.

Оказва се, че турските дипломатически служби в България не са се занимавали толкова с дипломация, колкото с ислямизация на населението.

Ненапразно, когато Местан бе изхвърлен от ДПС от Доган, отлюспения председател изтича направо в турското посолство и се скри там заедно с жена си.

Скандалът набира скорост, но засега никой от българското правителство не е дал официално изявление. Най-вероятно да не си разваляме рахата с комшиите. И най-вече със САЩ, които настояват за по-голямо сближаване и дори симбиоза на България с Турция.
В момента  Угур Емироглу все още е в сградата на консулството  в Бургас и не е ясно дали ще си тръгне от България, или ще очаква Ердоган да се намеси и да го остави да си работи, промивайки мозъците на турците в България. Защото решението дали дипломатът- ислямист ще напусне България е в ръцете на Турция и САЩ. И по никакъв начин не зависи от българското правителство. Затова управляващите у нас мълчат цяла седмица – защото чакат инструкциите на големия ни брат САЩ! Жалко за България! А дали въобще такава държава има бъдеще?! Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. Какво ви интересува какво прави чуждо аташе?Оправихме ли нашите аташета та трябва вече чуждите? Аз пък съм сигурна, че тук има много преувеличение,тенденциозност и пр.и особено пък, че Ердоган директно се занимавал да пропагандират тук и то радикален ислям.Пълен абсурд!Той Ердоган си няма друга работа та с нас да се занимава и то с това, нали? Напоследък това антитурското в България е крещящо глупаво и вредно абсолютно за всички и най-вече за употребяващото го,че не остава друго на хора с нормално мислене да решат и те да напуснат България.Грозно и даже-долно.Всъщност-трагикомично.10

    • Заради такива либерали като теб „инж. Михайлова “ ще живеем в Румелийски санджак ! Тогава Шумен може да стане и столица на санджака.Хак ви е ! Чудя се има ли БЪЛГАРИ в тая държава?

    • Тази Михайлова да не е някоя помакиня с българско име и да ги защитава тези фесове-вън от България няма място тук да ходи в турция .

  2. много правилно са му показали пътя,с2га остава и на руския посланик да го упътим ,а след това и циганите

  3. Не знам, кога най после и дали въобще тъпият ни народ ще разбере, че Турция си гони имперските си интереси и никога няма да бъдат добронамерени към българия. А докато има такива турски пачаври като “ инж.Надежда Михайлова“ от Мездра,да защитава турските шпиони, винаги ще има подобни опити за намеса във вътрешните работи на България.

  4. И аз ще го кажа, срам ме е от тази така наречена /инженерка/ дето защитава враговете на Родината ни, а още по наболял е проблема с американеца, не само да се изгони но и линчува защото много е направил срещу България във вмешателство на вътрешните ни работи в които няма право на глас…….

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.