Сергей Рябов: Русия е готова за дългогодишна конфронтация със САЩ

Русия е напълно подготвена за дълга конфронтация със САЩ. Изпратихме многократни предупреждения до Вашингтон за кризата в отношенията. Това подчерта заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Рябков, предават РИА Новости и Reuters.

Войната в Украйна предизвика най-сериозната конфронтация между Русия и Запада след Кубинската ракетна криза от 1962 година – считана за най-близката точка до ядрения сблъсък между двете суперсили от ВСВ до днес.

Конфликтът между двете държави навлиза в най-опасната си фаза в цялата история, според руски официални лица. Украинският президент Володимир Зеленски от месеци призовава западните съюзници на Киев да позволят на режима му да използва западни оръжия за удари дълбоко в територията на Русия, за да ограничи способността на Москва да атакува Украйна.

Рябков, който отговаря за контрола на въоръженията и отношенията с Вашингтон, заяви, че Москва няма илюзии относно отношенията между Русия и Вашингтон, като се има предвид „двупартийният антируски консенсус“ във Вашингтон.

„Подготвили сме се за дългосрочна конфронтация с тази страна. Ние сме готови за това във всеки смисъл“, увери Рябков.

„Изпращаме всички предупредителни сигнали към съперника, за да не подценява нашата решителност“, допълни дипломатът.

Миналата седмица президентът на Русия Владимир Путин предупреди Запада, че Москва може да използва ядрени оръжия, ако бъде ударена с конвенционални ракети, и че ще счита всяко нападение срещу нея, подкрепено от ядрена сила, за съвместна атака.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.