Свещеник Олег Чебанов: В Курска област ВСУ нахлуха в Горналския манастир и Застреляха в гръб бягащ Монах

Един от първите обекти, атакувани от украинските войски в Курска област, беше Горналският манастир. Протойерей Олег Чебанов разказва пред ТАСС, че щом украинските военни нахлули в манастира монасите се скрили в тайници. В двора на обителта бил останал само един послушник и те го застреляли в гърба. По думите му, това показва, че срещу руските войски „се сражават нехора“.

„Вижте как започна навлизането на противника на територията на Курска област. Първият обект, който те бомбардираха и който се оказа в полезрението им, беше църквата на Горналския мъжки манастир. Това не е някаква административна сграда, не са дори жилищни сгради. По това време там тъкмо течеше църковна служба. По-късно, когато войници от ВСУ нахлуха в манастира монасите се скриха. В двора остана само един от послушниците – току-що беше подстриган за монах. И войниците на ВСУ го застреляха точно в гърба, докато се опитваше да избяга и той“, разказва архиереят пред ТАСС.

„Знаете ли, имало е катаклизми, имало е войни, имало е конфликти, имало е абсолютно всичко в историята на Курска област. И без Божията помощ нямаше да оцелеем тук като народ, защото битката не е само сблъсък на оръжията, не е и само на армиите. Това е битка между доброто и злото, където накрая доброто винаги побеждава. Няма съмнение, че ще победим“, каза свещеникът.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Не виждам каква им е ползата от убийства на свещеници, не виждам причина да ги убиват, свещениците са кротки хора и не пречат на никой, дори помагат на хората в беда и радост, какъв е смисъла да убиеш свещеник или бомбандираш църква, не виждам смисъл или някаква полза за който и да е!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.