Рябков: Знаем, че Западът е взел решение за удари дълбоко в Русия

На Русия е известно, че Западът вече е взел решения за удари дълбоко в руската територия и е предал съответните сигнали на Киев. Това заяви руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков пред ТАСС в рамките на седмата среща на върха на БРИКС за медиите.

„Президентът се е изказал много ясно по тази тема. Знаем, че преди известно време бяха взети съответните решения и сигнали от този вид бяха предадени на Киев“, каза висшият дипломат в отговор на съответен въпрос.

БРИКС не е платформа за уреждане на политически сметки, каза още Рябков.

„БРИКС не е платформа за уреждане на политически сметки, за установяване на отношения, дори и в международен план“, отбеляза той.

Рябков отбеляза, че БРИКС е платформа, която „подобрява живота на онези страни, които са част от нея и си взаимодействат“.

Освен това заместник-министърът на външните работи коментира кампанията, започната от Запада, за преследване на RT и неоснователно обвиняване на руските медии в шпионаж. Той добави, че Русия осъжда гротескния натиск на западните държави върху журналистите. Той заяви, че руската държава ще отговори по начин, който „няма да бъде толериран“.

„Отричането на мнение, различно от доминиращото в настоящия мейнстрийм, придобива все по-сурови гротескни форми. Ние категорично осъждаме тази практика“, заяви руският заместник-министър на външните работи.

На 4 септември Министерството на финансите на САЩ обяви, че налага санкции на главния редактор на RT Маргарита Симонян и двамата ѝ заместници. Освен това Държавният департамент затегна правилата за работа срещу медийната група „Россия Сегодня“, РИА Новости, RT, ТВ Новости, Руптли и Спутник.

На 10 септември Захарова заяви, че Вашингтон трябва да разбере, че всяко действие, което предприема срещу Русия и нейните медии, ще получи отговор.

Източници: ТАСС, Известия

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.