Pютe бодро: Cъюзницитe в HAТO да не обръщат внимание на дрънченето на оръжие от страна на Пyтин

Съюзниците в НАТО „не трябва да обръщат внимание на дрънченето на оръжие от страна на Владимир Путин, защото алиансът е силен и може да отговори на всякакви заплахи“, каза новият генерален секретар на блока Марк Рюте в интервю за Скай нюз. Рюте добави, че годишното ядрено учение на държавите-членки на НАТО, което започва следващата седмица, изпраща ясно послание към противниците, „че съюзниците са готови да отговорят на всяка тяхна заплаха“.

Бившият холандски премиер, който бе в Лондон, където се срещна с гостуващия украински президент Володимир Зеленски и британския премиер Киър Стармър, говори основно за войната на Русия в Украйна. Рюте отказа да разкрие подробности от изложения от Зеленски „план за победа“ в Лондон.

Рюте обаче посочи, че е жизненоважно да продължи подкрепата за Киев с оръжия, обучение и финансиране, така че Зеленски да е във възможно най-силната позиция за всякакви бъдещи преговори. Запитан дали Украйна е по-слаба, защото съюзници като Обединеното кралство и САЩ така и не дадоха разрешение на Киев да използва техни ракети с голям обсег, като британските крилати ракети Storm Shadow например, срещу цели дълбоко в територията на Русия, шефът на НАТО отговори: „Смятам, че не е по-слаба“.

Рюте сподели изразената по-рано британска позиция, че „една оръжейна система няма да промени хода на войната“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Как го правят този кастинг за председатели на НАТО, не знам, но всеки следващ бие по глъмавост предния. Още с Расмусен си мислех, че дъното е достигнато, но Стелтенберг ме опроверга. Този като грабна короната от първите дни и скри всички останали както Слънцето обезсмисля светлината на свещ.

  2. За тези малоумници от НАТО няма ли лекари че да ги полекуват малко ? Пораноята ги гони та ги раздира. Сиво вещество нула. Размисъл нула. Логика нула. Как ги избират? Този се е запенил от злоба към Русия.

  3. Най искрените евроамериканци са холандците, червената крепост срещу острова на костенурките в Манхатън тяхна, от Хаарлем иде харлем квартала, и гн Рюте ще и новият супервайзер на Европа, всеки холандец е половин американец и от сто холандци не получаваш един американец

  4. Ей,отде ги събират тия идиоти и серсеми ,бре? Тоя и наш Ванчо -лудия на селото ни бие по серсемлик!Що лъжи и глупости бълва нема равен на него-яко го кълфат щъркелите по темето!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.