Ръководителят на Фед: Държавният дълг на САЩ се увеличава прогресивно, не можем да го поддържаме, трябва да се направи нещо

САЩ трябва да намалят нивото на държавния си дълг, заяви председателят на Федералния резерв Джером Пауъл на форума на Европейската централна банка.

„Пътят, по който вървим, е неприемлив, в това няма никакво съмнение. Фокусът ни трябва да бъде как да се върнем на път, при който ще можем да задържим нивото на държавния си дълг“, каза той.

Шефът на Фед подчерта, че в дългосрочен план Вашингтон „трябва да направи нещо“, но ще е по-добре да го направи колкото се може по-рано.

Бюджетната служба на Конгреса на САЩ изчислява, че държавният дълг ще нарасне от 99% от БВП през 2024 г. до 122% от БВП през 2034 г.

В същото време МВФ смята, че до 2032 г. съотношението на държавния дълг на САЩ към БВП ще надхвърли 140%. Фондът предупреждава, че ръстът на американския външен дълг застрашава както националната, така и световната икономика.

По време на президентството на Джо Байдън държавният дълг на САЩ нарасна от 28 трилиона долара през 2021 г. до безпрецедентните 34,5 трилиона долара през настоящата година. Външният дълг на САЩ вече нараства с 1.6 трлн. долара годишно.

Източник: Риа Новости

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Има едно просто решение,премахване на 800-те военни бази по света, драстично редуциране на военния бюджет, щото никой няма намерение да напада северна Америка и отказ от световната хегемония.Вместо войни, вижте бе,най-новото изобретение на американците,нови източници на ток, далеч по-продуктивни от слънчевите панели и далеч по-малки по обем.“200 пъти по-добри от слънчевите панели: чудотворни сфери осигуряват енергия дори от изкуствена светлина“ KALDATA.Махнете е тая евроатлантическа лудост, която погубва човечеството.

  2. Е има съмнение, че рекламата на този нов продукт е попрекалила,но кой някога си е мислил за сегашния технически напредък,за глезотиите на които се радва светът.В Русия откриха ново лекарство срещу рак, мир му е нужен на света. Орбан отиде в Украина, Делянчо ни заплаши, ако не управлявал той,България щяла да бъде дадена на Путин като подарък-абсолютен идиот.

    • Господин Иванов.
      „Даването“ на България на Путин, всъщност ВРЪЩАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В СЛАВЯНСТВОТО И ПРАВОСЛАВИЕТО е огромен удар за дебелата свиня – еничар – помак и циганска подлога пеевски, тъй като той отдавна е похарчил капарото за продажбата на България на рязаните мангали от юг.
      Но на всяко прасе му идва Коледата….

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.