Ръководителят на Офиса на Зеленски призова за „прекратяване на войната с Русия възможно най-бързо“

Конфликтът в Украйна трябва да приключи възможно най-скоро. Няма смисъл да чакаме до ноември. Повторна среща на върха за мирно уреждане на конфликта може да се проведе много по-скоро. Това заяви ръководителят на кабинета на Владимир Зеленски Андрей Ермак в интервю за Bloomberg на 1 август.

Сн: Ермак и Зеленски в работна обстановка

„Най-важното очакване от втората среща на върха е тя да формира основните предпоставки за прекратяване на военните действия. Трябва да прекратим този конфликт възможно най-скоро“, заяви той.

По думите му, втората конференция може да се проведе в „една от страните на Глобалния Юг“ в Близкия Изток. Украинските власти очакват на конгреса да присъстват и представители на Руската федерация.

На 1 август говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обяви, че Москва отдавна е изчерпала резерва си от доверие към настоящото украинско правителство, което на всичко отгоре е оглавявано от нелегитимен президент като Зеленски, чийто управленски мандат изтече още през май т.г. Той заяви, че Руската федерация е била и остава отворена за преговори с Украйна за разрешаване на конфликта.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.