Русофобите вият от яд: Тръмп купи медицинска техника от Русия!

Русия изпраща на САЩ 60 тона медицинска техника заради кризата с коронавируса в страната. Днес първите самолети вече стовариха част от скъпоструващия товар на летище „Джон Кенеди“.

Вчера Тръмп е помолил Путин САЩ да закупи медицинско оборудване от Русия- основно апарати за командно дишане, тъй като САЩ вече е изчерпал наличните си федерални количества. Договорката била постигната в телефонен разговор между двамата държавни глави.

САЩ е най- засегната от коронавирусната инфекция страна в света, като към момента болните са над 200 000, а жертвите – 4000, но пикът на епидемията там все още не е настъпил.

Русия пък е сред най- слабо засегнатите Ковид-19 страни в света с 3 000 заразени и 30 починали. Но въпреки това правителството на Руската федерация въведе строги ограничителни мерки за гражданите си, а Путин нареди всички работещи да бъдат пуснати в платен отпуск до края на април.

Даже най-върлите русофоби и противници на Тръмп от Демократическата партия си замълчат срещу сделката му с Русия за медицинска техника. Припомняме, че буквално до вчера американският президент се хвалеше как САЩ имат най- добрата здравна система в света. А сега се оказа, че болниците им са финансово изкормени, а в тях няма дори най-елементарно медицинско оборудване за гражданите.

Миналата седмица Русия изпрати самолети с лекари, учени и медицинска техника в помощ на Италия. И незабавно бяха торпилирани от злостни и подли, но най-вече неверни твърдения на соросоидни медии на Апенините, които обвиниха Москва, че си прави реклама за сметка на трагедията на италианците. Същите грантови продажници изписаха една дозина пасквили с твърдения, че руската помощ не струвала и прочие клевети. И това, при положение, че в сюблимния и най-тежък момент за Италия, само Китай и Русия й протегнаха ръка.

Днес шефката на ЕК Урсула Фон дер Лайен поднесе извиненията си на Италия за закъснялата помощ от ЕС. В свое интервю за в. „Република“ тя обеща 100 млрд. евро помощ за най- тежко пострадалите от коронавирусната пандемия страни в Европа, сред които е и Италия.

Междувременно екипи от руските лекари, учени и микробиолози продължават да работят на терен, а руската медицинска техника ежедневно спасява стотици животи в болниците в Италия. Вчера губернаторът на най-засегнатата област в страната Ломбардия, Атилио Фона благодари на Русия за помощта и остро разкритикува статиите, които обявиха помощта на Москва за „безполезна“.

Ситуацията е голяма и още по-черна точка за ЕС, който в пика на заразата изостави Италия. Изоставиха я и всички страни – членки на съюза. И само Русия, Китай и Куба откликнаха на отчаяния зов за помощ. И се оказа, че най- недолюбваните от брюкселските бюрократи страни всъщност са най- милосърдни и бързи в реакциите си. А насажданата с години от западните неолиберални медии омраза към Москва и Пекин, изведнъж увисна като напълно несъстоятелна и жалка. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. Русия за Италия, Русия за САЩ и който я помоли Русия помага. Да не изключваме и Китай и Куба. В тези тежки моменти за света се разбра кой какъв е.

  2. Къде сте, бе Плевньо, Антон Тодоров-шайката, Харалан Александров, Иво мИнджев, Паси???? Що се покрихте, бе, нали сте „най-вещите“ коментатори ?????

  3. Връх на цинизма – Урсула фон дер ЛайНен поднесла извинения. И какво – от извиненията ѝ умрелите скочиха и оживяха ли.Тия 100 милиарда напечатани хартийки ли ще помогнат или реална помощ от лекарства, медицинска апаратура и лекари, които си разбират от работата.

  4. СЛАВА. ВЕЛИСИ. И. СВЯТИ. БРАТСКИ. РУСИЯ. КИТАЙ. КУБА. ВЕНЕЦУЕЛА

  5. Неблагодарници. Продължават със санкции срещу Русия, макар и да съзнават че само губят, в това число и България. Помолиха я за помощ и тя веднага откликна, макар и там има пандемия. А ако Русия помоли за помощ? Ядец – нарушаваме санкционния режим. Наскоро нашите идиоти в парламента отхвърлиха предложението на БСП за премахване на санкциите.
    За идиотите: сетих се за един виц за чукча:
    Отива чукча в парламента и казва
    Искам да стана депутат.
    Ти ИДИОТ ли си?
    И това ли е необходимо?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.