Руснаците унищожиха команден пункт на украинските сили в района на Харков

Екипажът на оперативно-тактически ракетен комплекс „Искандер“ на Въоръжените сили на Руската федерация унищожи напълно командния пункт на бригада от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Харковска област, склад с боеприпаси и около 50 военнослужещи. Това съобщи руското Министерство на отбраната, предаде ТАСС.

„Екипажът на оперативно-тактическия ракетен комплекс „Искандер“ на Въоръжените сили на Руската федерация нанесе удар по предварително разузнатото място на командния пункт на 302-ра зенитно-ракетна бригада на Въоръжените сили на Украйна. Командния пункт, склад с боеприпаси и около 50 военнослужещи от украинските въоръжени сили са напълно унищожени“, се казва в съобщението.

През деня руската военноморска авиация унищожи 15 безпилотни катера на ВМС на Украйна в западната част на Черно море, съобщи още руското министерство на отбраната.

Междувременно военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се оплакаха от големи загуби поради липса на ракети и оборудване. „Понасяме тежки загуби заради липса на дронове и артилерийска огнева поддръжка“, каза командирът на взвода Александър Беляев пред френския вестник „Монд“. Той отбеляза, че украинската армия губи много бронирани машини заради руските FPV дронове (безпилотни летателни апарати, които предават изображения в реално време на конзолата на оператора). 36-годишният Сергей, подчертава пред „Монд“, че руските ВВС доминират в небето. Освен това, според него, украинската армия използва остарели системи за ПВО, за които на всичко отгоре няма и достатъчно боеприпаси.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Русия е най големият производител на ядрено гориво, от нея купуват тонове и САЩ.Ние доказаните тъпоумници в Европа ще купуваме американско от Уестинхауз. Ще плащаме и на загуба тока от закупения от американците наш ТЕЦ. Ако и това не е доказателство за колониално малоумие здраве му кажи.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.