Руснаците удариха с фугасна бомба подразделения на ВСУ, готвещи се да навлязат в Курска област. Жертвите са над 500.

Руските въоръжени сили са нанесли удар с фугасна бомба в Сумска област срещу концентрация на украински войници, готвещи се да навлязат в Курска област, съобщи РИА Новости, като публикува и видео доказателство от кървавия удар, заснет от дрон.

„В 04:00 часа сутринта към Юнакиевския район в Сумска област бе изпратена ФАБ. Там бяха събрани войници, за да отидат към Курска област“, ​​уточни пред агенцията говорител на руското МО.

В информацията се отбелязва още, че рано тази сутрин – 24 авг., руските войски са извършили многобройни атаки срещу съоръжения и личен състав на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Сумска област. Под атака са попаднали и военни в Глухов, които също е трябвало да бъдат дислоцирани в Курска област. Жертвите на руските удари сред редиците на ВСУ при двете атаки от тази сутрин се изчисляват на над 500 военнослужещи.

През последните дни руските военно-космически сили, ракетните войски, артилерия и дронове активно прострелват граничния район на Курска област с Украйна и не допускат снабдяването на нахлулите в руската област украински военни с оръжия, муниции, продоволствия и пресни резерви под формата на жива сила. Прочистването на областта от врага върви с много добри темпове, съобщи източникът на РИА Новости.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Тъжната истина е, че от руска страна умират хора от разни националности, а от украинска, само руснаци.

  2. Страшната истина е, че това е война на Запада, начело с Щатите и Англия за смазването на Русия, в която се избиват взаимно руснаци. Страшното е, че не само бившите колониални сили са увлечени в тая лудост, увлечена е и нашата бедна България. Какви учения си разиграват щатите СЕГА у нас.Кой им разрешава тези действия и защо народът мълчи.Това е вече ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА. Вижте в Строго секретно, вижте в Глобал Рисърч-канадско издание. Нашето безхаберие ни погубва.Занимават ни със смазващо дребнотемие, когато ни тикат в огъня бързо и сигурно.“Ukraine: US Launches a Fascist Government, and World War Three?“

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.