Руснаците удариха завод за производство на експлозиви за ВСУ. Буданов: Тази година няма да имам много добри новини

В хода на специалната операция в Украйна руските въоръжени сили удариха завод за производство на експлозиви за Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), съобщи руското министерство на отбраната.

„Оперативно-тактическата авиация, безпилотните летателни апарати, ракетните сили и артилерията на групировките на войските на въоръжените сили на Руската федерация унищожиха радиолокационната станция П-18, а също така поразиха завод за производство на взривни вещества, струпана жива сила и военна техника на Въоръжените сили на Украйна в 136 региона“, се казва в съобщението.

Междувременно ръководителят на Главното разузнавателно управление (ГУР) на Министерството на отбраната на Украйна Кирил Буданов даде песимистична оценка на ситуацията за Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) до края на годината. „Проблеми има, те имат тенденция да се задълбочават“, каза той в интервю за NV, отговаряйки на въпрос за възможността за настъпление на руските войски от север. В същото време той даде да се разбере, че не иска да отговаря подробно на въпроса, за да не „провокира паника“. 

Буданов призна, че до края на годината ситуацията за въоръжените сили на Украйна ще бъде тежка. „Вече казах на някой от западната преса: тази година няма да имам много добри новини, за съжаление“, подчерта той.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.