Руснаците превзеха още един квартал в гр. Часов Яр

След като тази нощ групировката войски „Юг“ на руската армия прочисти напълно квартал „Канал“ в Часов Яр, днес по обяд тя пое контрола над още един квартал в града – кв. „Нови“, съобщават ТАСС и РИА Новости, като се позовават на Министерството на отбраната на РФ.

„Подразделенията на групировката войски „Юг“ в резултат на активни действия напълно освободиха района „Нови“ на селището Часов Яр в Донецката народна република и подобриха обстановката по фронтовата линия“, се казва в съобщение на руското веонно ведомство.

По-рано бе докладвано, че на Бахмутско направление руските войски са освободили и западната част на микрорайона „Канал“ в Часов Яр, където е пробита последната линия на отбрана на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ).

В битките тази нощ и днес през деня за града украинските въоръжени сили са загубили до 540 военнослужещи, една бойна бронирана машина и четири автомобила.

Освен това руската артилерия е поразила бойна машина за залпов огън „Вампир“ чешко производство, 155 мм гаубица М777, произведена в САЩ, 152 мм гаубица Мста-Б, 105 мм оръдие М119. произведени в САЩ и 100 мм противотанково оръдие „Рапира“. Унищожени са три полеви склада за боеприпаси на украинските въоръжени сили.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.