Руснаците превзеха Евгеновка и Новоселовка Первая. Причината – 2 бригади на ВСУ избягаха от позициите си без бой

Две бригади на Въоръжените сили на Украйна напуснаха позициите си в района на селата Евгеновка и Новоселовка Первая и руските сили превзеха населените места без бой, съобщиха за ТАСС силите за сигурност на Донецката народна република.

„При Евгеновка и Новоселовка Первая ситуацията не беше от най-завидните за подразделенията на противника. Там бяха разположени две бригади на ВСУ, но тази нощ техният личен състав панически избяга от заеманите позиции, като се оттегли дълбоко в отбрана. Явно не са издържали на артилерийския натиск, който им оказахме“, каза събеседникът на агенцията. Той добави, че в този участък от фронта Киев е понесъл тежки загуби на личен състав и техника, в това число 3 бойни машини „Брадли“, 2 танка „Ейбрамс“ и три пикапа.

Пак днес силите на Руската федерация унищожиха колона с военна техника на ВСУ в Сумска област.

Въоръжените сили на Руската федерация с помощта на оперативно-тактически ракетен комплекс (ОТРК) „Искандер“ унищожиха колона от военна техника на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Стецковка, Сумска област. Според руското министерство на отбраната са унищожени 20 военни автомобила и до 65 бойци, съобщава ТАСС.

„Разчетът на ОТРК „Искандер-М“ нанесе ракетен удар по колона на Въоръжените сили на Украйна, открита от разузнаването в село Стецковка, Сумска област. В резултат на удара бяха унищожени склад с артилерийски боеприпаси, 20 военни автомобила за транспортиране на боеприпаси и личен състав от Въоръжените сили на Украйна в количество до 65 бойци“, съобщиха от ведомството.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.