Руснаците освободиха Успеновка и Борки в Курска област. Общо ВСУ са загубили над 13 800 военни и 115 танка в боевете

Руските военни освободиха селищата Успеновка и Борки в Курска област. Това съобщиха от руското министерство на отбраната. Руските военни са нанесли поражение на формированията на 115-а, 22-ра, 41-ва и механизирана, 17-а танкова, 82-ра десантно-щурмова бригада на украинските въоръжени сили, 1-ва бригада на Националната гвардия, както и 129-та и 112-а бригада за сухопътна отбрана в районите на селищата Новоивановка, Любимовка, Николо-Дарино, Дарино, Толсти Луг, Покровски и Плехово. По време на боевете в Курска област Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) загубиха общо над 13,8 хиляди военнослужещи, както и 115 танка и 44 бронирани машини на пехотата. Това съобщиха от руското министерство на отбраната.

„Общо по време на боевете в Курското направление противникът загуби повече от 13 800 войници, 115 танка, 44 бойни машини на пехотата, 91 бронетранспортьора, 729 бойни бронирани машини, 439 автомобила, 98 артилерийски оръдия, 28 пускови установки за реактивни системи за залпов огън“, казаха от ведомството.

Те добавиха, че сред унищожените РСЗО има седем произведени в САЩ HIMARS и MLRS, осем пускови установки на зенитно-ракетни комплекси и две транспортно-зареждащи машини. Унищожени са също 26 станции за радиоелектронна борба, 7 контрабатарейни радара, 2 радара за противовъздушна отбрана, 13 единици инженерна техника, включително 7 инженерни машини за разчистване и противоминна установка УР-77.

Продължават разузнавателно-издирвателните операции в горските райони в Курска област за идентифициране и унищожаване на вражески диверсионни групи, опитващи се да навлязат по-дълбоко в руската територия. Както уточни руското министерство на отбраната, операцията по унищожаването на подразделенията на ВСУ продължава.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.