Руснаците включиха дистанционо минни полета и блокираха пътищата за отстъпление на ВСУ от Курска област към Украйна. 10-хилядна украинска групировка е в капан край границата!

Инженерни подразделения на въоръжените сили (ВС) на Руската федерация активираха дистанционно минни полета по цялата граница на Курска област с Украйна. 10-хилядна украинска групировка е в капан, от който няма измъкване. Мините са блокирали маршрутите за доставка и преминаване на резервите на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в пограничните райони на Курска област, през които вече нито могат да влязат нови войници, нито наличните могат да се изтеглят. Същото важи и за сухоземните доставки към ВСУ на оръжия и муниции. Това съобщиха от руското министерство на отбраната.

„Разчетите на инженерните системи за дистанционно миниране „Земеделие“ активираха дистанционно минните полета в пограничния район зад гърба на нахлулите вражески сили. Резервите им остават в Сумска област без възможност да захранят 10-хилядната групировка край Суджа. Проходите към граничните райони на Курска област са напълно затворени“, ​​съобщиха от ведомството.

Загубите на ВСУ в Курското направление за денонощие възлизат на 220 военнослужещи и 19 бронирани машини, съобщи още руското министерство на отбраната. Общо по време на боевете украинските сили са загубили до 2860 войници.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. „Земеделие“ и „Селско стопанство“ може и да сме ги чували като съчетание, но смислово се различават. Този превод звучи смешно!

    • Укрите от Усрайна ще станат земеделци и ще наторяват Курска област … на 2 метра под земята. Има достатъчно материал за целта.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.