Руското разузнаване разсекрети Документ, разкриващ, че САЩ търсят алтернатива на Зеленски. Ето причината:

Руското външно разузнаване е получило информация, че САЩ търсят алтернатива на Володимир Зеленски. Това става ясно от разсекретена шифрограма, публикувана в сп. „Разведчик“Според постъпилите от резидент на руското разузнаване в Киев данни Западът е изключително обезпокоен от динамиката на обществените настроения в Украйна. Въпреки това, отбелязва резидентът, американците и европейците биха искали Зеленски да остане на президентския пост, тъй като той е замесен в схеми за финансиране на войната, които носят огромни доходи. Въпреки напрегнатата ситуация Вашингтон и неговите съюзници призовават опонентите на Зеленски в Украйна да проявят сдържаност „за момента“, съобщава ТАСС.

РАЗСЕКРЕТЕНИЯ ДОКУМЕНТ:

„Според постъпващите данни Западът е изключително обезпокоен от динамиката на обществените настроения в Украйна. Държавния департамент на САЩ и европейската външнополитическа служба констатират, че сред украинските граждани нараства недоволството от продължаващия конфликт с Русия, апатията бързо се разпространява, усилва се недоверието в държавните институции, особено след като В. Зеленски напълно загуби легитимност след изтичане на петгодишния му президентски мандат на 20 май“, се казва в документа.

Въпреки това, отбелязва резидентът, американците и европейците биха искали Зеленски да остане на поста, тъй като той е „замесен в схеми за финансиране на войната, които носят огромни доходи както на представители на киевския режим, така и на западните производители на оръжие“.

В тази ситуация Вашингтон и неговите съюзници призовават опонентите на Зеленски в Украйна да проявят сдържаност „за момента“, се отбелязва в документа. В същото време американците са активизирали усилията си да намерят алтернатива на сегашния украински президент, се отбелязва в шифрограмата. Установени са съответните контакти с лидера на партията „Европейска солидарност“ Петро Порошенко и кмета на Киев Виталий Кличко.

„Провежда се негласна работа с началника на кабинета на президента на Украйна А. Ермак, бившия главнокомандващ на Въоръжените сили на Украйна В. Залужни и бившия председател на Върховната Рада Д. Разумков. Предполага се, че тези фигури могат да бъдат търсени в случай на рязко влошаване на ситуацията на фронта и при друга необходимост от спешна смяна на лидера. Тогава ще бъде възможно за президент да бъде избран един от тях, като се припишат всички досегашни провали на Зеленски“, заявява резидентът.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.