Руското МО обяви, че е спряно и унищожено голямо настъпление на ВСУ в Курска област

Военнослужещи от 810-та бригада на морската пехота на Черноморския флот (ЧФ) устроиха засада и спряха настъплението на голяма колона на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в граничния район на Курска област, която се опита да направи остър пробив на нашите позиции. Това съобщиха от руското министерство на отбраната, предаде ТАСС.

„Противникът с бронирана техника се натъкна в района на едно от населените места на позициите на 810-та гвардейска бригада на морската пехота на Черноморския флот, но морските пехотинци от групировката войски „Север“ решително спря придвижването на колоната на украинските въоръжени формирования и унищожи по-голямата част от нея. Благодарение на уверените си действия морските пехотинци устроиха засада на настъпваща голяма колона на украинските въоръжени сили, разгромиха противника и напълно унищожиха настъплението му в този район“, съобщават от руското Министерство на отбраната. 

След неуспешни челни атаки украинските бойци се опитаха да пробият добре укрепените позициите на нашите бойци, които ги държат в полукотел, заобикаляйки през считано от тях за слабо място. Но щурмовият ни отряд ги изненада, отбелязват от ведомството. След това морските пехотинци успяха да заемат изгодни позиции за по-нататъшен контрол върху движението и унищожаването на военната техника на украинските въоръжени сили.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.