Руското външно разузнаване: САЩ набират джихадисти за Терористични Атаки в Русия и страните от ОНД

Американски военни набират джихадистки бойци за извършване на терористични атаки на територията на Русия и страните от ОНД. Това съобщиха за ТАСС в понеделник от пресбюрото на Службата за външно разузнаване на Русия (СВР).

Директорът на Службата за външно разузнаване на Руската федерация Сергей Наришкин

„Според достоверни данни, получени от Службата за външно разузнаване на Руската федерация, в момента американската армия активно вербува бойци от джихадистки групировки, свързани с „Ислямска държава“ и „Ал Кайда“ за извършване на терористични атаки на територията на Русия и в страните от ОНД“, се казва в съобщението.

В него се посочва, че през януари са били подбрани 60 такива терористи с опит в бойни действия в Близкия изток. Според руското външно разузнаване в момента те преминават ускорен курс на обучение в американската база Ал Танф в Сирия, където се обучават на умения за създаване и използване на импровизирани взривни устройства, както и на специфични методи за провеждане на саботажи и подривни дейности. „Особено внимание американските инструктори отделят на планирането на атаки срещу добре охранявани обекти, включително чуждестранни дипломатически мисии“, казаха от Службата за външно разузнаване на Русия.

СВР подчерта, че Съединените щати планират да прехвърлят обучените бойци на малки групи на територията на Русия и страните от ОНД. „Те са натоварени със задачата да подготвят и извършват терористични атаки срещу дипломати, държавни служители, служители на реда и личния състав от въоръжените сили“, се казва в съобщението. Според плана на американците джихадистките им проксита ще извършват съответната работа в сътрудничество със спящи клетки на международни терористични групи, включително „Хизб ут-Тахрир“, „Джамаат Ансарула“ и „Ислямското движение на Узбекистан“ – терористична организация, забранена в Узбекистан.

Службата за външно разузнаване съобщи още, че американските военни обръщат специално внимание на привличането на хора от руския Северен Кавказ и от страните от Централна Азия, което свидетелства, че властовите структури на САЩ окончателно са загубили всякакви морални принципи. „Обсебени от налудничавата идея да „обезкървят“ Русия, вашингтонските стратези смятат за допустимо използването на терористи за техните мръсни цели. Подобни действия поставят САЩ наравно с най-големите международни терористични групировки“, заключава Службата за външно разузнаване на Руската федерация, цитирана от ТАСС.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

9 коментара

  1. Аз пък набирам сърмати, калибри, посейдони от руската армия, която не смее да заличи наглосаксонското сатанинско семе, дето ни избива масово от 33 г.

  2. ВСТАВАЙ ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА РУСИЯ ЦЕЛИЯ СВЯТ ЩЕ ТЕ ПОСЛЕДВА ДА СМАЖЕМ ФАШИЗМА ЗАВИНАГИ !

  3. Оказва се, че в България има само две политически партии, БСП и Възраждане. Останалото е колониален боклук.Такова колониално огъване, такъв явен безсрамен колониален диктат не е имало никога. Какво ни интересува нас американския закон на Магнитски, какво правят военните им по целия свят,че и в Сирия и Ирак, бранят ли се или мачкат навсякъде.

    • То натУ-то беше доведено в България от БСП-то ве и пак те се подписваха джендърхалифата да ни бъде господар. Ти наясно ли си че 90% от БСП-ту са сорсоидни либерали, които са по-вредни и от ристюквадратните гащи, щото сатанинския слуга не се крие, а БСП-ту лъжат и правят същото като него….

      • достатъчо е да видиш мамин корнелчо-рафаелчо къде живее и за кого работи-банка голдман сакс..тая която препираше през 70-тте години парите от преработения морфин в кокаин доставян от иран и турция в сицилия и след преработката му в тайни лаборатории беше изнасян в пици,зад океана..след продажбата на улицата парите са били препирани в голдмансакс и от там..по сметки на сицилианците в швейцарски банки..след теглене-за разплащане с турците за доставката..смазана верига..написаното тук е доказано в разследвания на итал.следовател карло палермо в тренто..и швейцарската съдия карла дел понте..

  4. Необходимо е не само оправдателно мрънкяне, а удари по всеки, който се намесва на страната на укро-фашагите, включително и обявяването им за фашисти и терористи и нанасяне по целия свят удари по тях, удари по укро=ръководството, както и по мостове, тунели и ж.п. възли и тогава край на войната. Западът са страхливци, изостават в ядреното въоръжаване. Необходимо е и ответни реакции – взривяване на газопровода – Норвегия – Англия и на кабела между САЩ и ЕС и Англия. Просто необходимо е твърди действия. Ако някой е против това, което предлагам нека се обоснове по-надолу.

  5. СЪШИТЕ ПОДЛОГИ, НО ПОВЕЧЕ ЗАМАСКИРАНИ И СРЕЩУ ТЯХ ТРЯБВА ИСТИНСКА БОРБА. ТЕ ПРЕКРАЧИХА ВСИЧКИТЕ СИ ЧЕРВЕНИ ЛИНИИ И УПРАВЛЯХА И ЛАПАХА СНАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ И ДРАПАХА СЪС ЗЪБИ И НОКТИ ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ЛАПАТ С КИРЧО И КОКОРЧО И ДБ. ОСВЕСТЕТЕ СЕ И ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ. НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ЧЕ БСП НЕ ПОЖЕЛАХА ДА СЕЗИРАТ ЗАЕДНО С ВЪЗРАЖДАНЕ КС ЗА ОСТАВАНЕ НА ЛЕВА ЗА ПО-ДЪЛЪГ ПЕРИОД. НЕКА ДА СЕ МОЛИМ ЗА ПОЛИТИЧЕСКА СМЪРТ НА ПОДМОЛНОТО БСП!!!

  6. АКО ТОЗИ ПРЕДАТЕЛ ПЕТЪР НЕ СЕ ОСВЕСТИ ДА СЕ БЛОКИРА ОТ ФОРУМА И ДА СЕ НАРОЧИ ЗА ВРАГ.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.