Руски зам.-министър на отбраната: НАТО планира да изпрати войски в Украйна

За да принуди Русия към преговори според формулите на Киев, НАТО прави планове да изпрати войски в Украйна. Това заяви заместник-министърът на отбраната на Руската федерация генерал-полковник Александър Фомин. Нахлуването на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Курска област през август беше осъществено с пълната подкрепа на западните държави, добави той.

„На Киев се оказва всестранно военно съдействие. На фашисткия националистически режим се предоставят модерни оръжия, които насърчават киевските марионетки да нанасят удари по руската територия. За да осигурят условия за принуждаване на Русия със сила да преговаря по формулите на Киев, страните от НАТО правят планове да изпратят свои войски в Украйна. Това е опасна игра, която може да доведе до пряк военен сблъсък между ядрените сили“, заяви той, говорейки на форума в Сяншан.

Руският зам.-министър на отбраната също така изтъкна, че на този фон „САЩ активно работят по нова редакция на своята ядрена доктрина“, в която „прагът за използване на ядрени оръжия може да бъде значително намален“.

„След нахлуването на въоръжените сили на Украйна на територията на Курска област на Руската федерация в началото на август тази година, осъществено с всеобхватната подкрепа на западните държави, специалната военна операция придоби ново измерение. Ако по-рано киевският режим активно използваше образа на жертва на международната арена и представяше военните действия от своя страна изключително като уж справедлива борба за независимост, то агресията на ВСУ срещу мирното население в Русия окончателно развенча тази лъжа“, каза Александър Фомин на форума в Сяншан. Той отбеляза, че е доказано, „че проектът „Украйна“, поне след преврата на Майдана, е бил и остава инструмент на колективния Запад, чиято крайна цел е да нанесе максимални щети на Русия“. 

По време на специалната военна операция руските оръжия напълно доказаха своята ефективност в бойни условия, заяви още руският зам.-министър на отбраната генерал-полковник Александър Фомин. „Специалната военна операция в Украйна напълно преобърна представата за съвременната война“, каза той. – Само преди няколко години беше трудно да си представим сегашния мащаб на използване на безпилотни летателни апарати и други безпилотни системи за разузнаване, свръзка, електронна борба и потискане. Сега се преосмисля значението на танковете в съвременните въоръжени конфликти и подходите за тяхната защита, а контрабатарейната война придобива ново измерение. Руските оръжия напълно доказаха своята ефективност в бойни условия“, заяви руският зам.-министър на отбраната.

Той отбеляза, че „западните оръжейни системи, които според рекламните брошури уж притежават високи тактически и технически характеристики, горят отлично на бойното поле без никакъв шанс за възстановяване“.  „Имайки уникален опит в противодействието на различни образци западни оръжия и тактики за водене на съвременен бой, ние сме готови да споделим този опит с нашите партньори“, добави заместник-министърът. 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Кримскана война отново се повтаря, Крим от море е уязвим, и първо почистиха морето, кърваво сега, Курск внимание отвлича, цялата война за Крим се води, и без гъба няма сама да спре

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.