Руски военни унищожиха около 30 бойци от „Азов“ край Макеевка

Руски военнослужещи са унищожили около 30 бойци от украинския националистически батальон „Азов“, които са се опитали да нападнат селището Макеевка в Луганската народна република (ЛНР), примамвайки ги в „огневи чувал“. Това съобщи военният експерт Андрей Марочко пред ТАСС.

„В хода на разузнавателните дейности беше установено, че група бойци от 12-а бригада на специалните сили „Азов“ планира щурмови операции северозападно от населения пункт Макеевка в ЛНР. Въз основа на получената информация беше взето решение временно да се опразнят няколко предни позиции в района на Нововодяной, за да бъде примамен да премине през тях противника. Украинските бойци се хванаха на номера и при навлизане в нашите позициите се озоваха в огневи чувал. (…) По предварителни данни въоръжените формирования на Украйна са загубили около 30 мотивирани националисти“, каза Марочко. Той уточни, че оцелелите бойци, „осъзнавайки безсмислието на плана си“, са се върнали на предишните си позиции.

На 21 юли руското министерство на отбраната съобщи за освобождаването на Розовка в ЛНР. Както каза Марочко пред ТАСС, северозападната част на територията на републиката, след превземането на това селище от руски военни, вече почти изцяло е под контрола на регионалните власти. Макеевка се намира в северозападната част на ЛНР.

Руските военнослужещи активно настъпват в Луганската народна република и до края на годината могат напълно да освободят нейната територия, каза военният експерт Андрей Марочко. „В Луганската народна република се съсредоточихме основно върху задържането на заети преди това позиции, но въпреки това в някои участъци на фронта също имаме успехи и напредък, дори противникът признава напредването на нашите войски. (…) Мисля, че ако се движим със същото темпо, до края на тази година ще освободим 100% от територията на Луганската народна република. Освен това в някои райони противникът дори сам изтегля войските си, тъй като не разполага с достатъчно сили и средства да ги удържа“, каза Марочко в ефира на телевизионния канал OТР.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.