Руският удар по Чернигов днес е взривил тайна сбирка на украински офицери и разработчици на дронове. Много убити! (С ВИДЕО)

Руският ракетен удар по Черниговския драматичен театър е поразил тайна сбирка на множество военни специалисти по бойни дронове на ВСУ- разработчици и оператори. Това съобщи РИА Новости, позовавайки се на източник запознат със ситуацията. Същият е показал покана за събитието пред агенцията.

„В Чернигов беше ударено място, на което се беше събрал личен състав на ВСУ от командно ниво. Мероприятието на украинците се е провеждало при спазване на конспиративни мерки. Неслучайно е избрано мястото на срещата – градския Драматичен театър. Ударът обаче е нанесен по обект, използван от украински военнослужещи“, каза събеседникът на агенцията.

Той предостави и снимка на поканата за събитието, от която се вижда, че събирането е било специално маскирано като „фестивал на дроновете“. Организаторите са препоръчали да не се носят военни униформи. „Призоваваме ви да дойдете на събитието в цивилно облекло, а не във военни униформи, за да избегнете идентифицирането на събитието като свързано с военните“, пише в поканата.

В нея се казва още, че събитието е закрито, съдържа чувствителна за отбранителните способности на страната информация (представени са разработки) и че повечето от участниците са действащи военнослужещи. Поради това участниците могат да бъдат снимани или фотографирани само с тяхното изрично устно съгласие, се казва в поканата“

По предварителна информация на сайта Avia.pro мястото, което се използва от месеци активно за военни цели, е било поразено от тактическа ракета, която е нанесла сериозни щети на изложбената площ. Съобщава се за голям брой жертви при нападението. Сред тях са много украински офицери, разработчици на БЛА и оператори на дронове, които са били поканени специално, за да демонстрират майсторския клас техника.

Според журналистите на Avia на изложението са присъствали представители на украински военни подразделения, които използват безпилотни самолети, включително групата Skala, Ptahi Madyara и други.

Ударът е нанесен с тактическа ракетна система „Искандер-М“ и е изключително високоточен. Интересното при него е, че ракетата е ударила театъра вертикално, като е унищожила вътрешността на сградата, прониквайки през покрива, без да засяга стените и външната й фасада й, която е архитектурна ценност. Другата причина за избора на такъв тип удар е че театъра е в самия център на града и стандартно ракетно попадение би могло да доведе до цивилни жертви сред минувачите по улиците край зданието.

ВИЖ УДАРА ПО ЧЕРНИГОВСКИЯ ТЕАТЪР + СВОДКА ОТ ФРОНТА НА 19.08.23 г.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.