Руският посланик в САЩ: НАТО се готви за голяма война

Срещата на върха на Северноатлантическия алианс във Вашингтон показа, че членовете на блока са поели по неотклоним курс на конфронтация и подготовка за голяма война. Това заяви руският посланик в САЩ Анатолий Антонов, предаде ТАСС.

„Срещата на върха във Вашингтон показа, че НАТО безвъзвратно е поела по пътя на конфронтацията и материалната подготовка за голяма война. САЩ и техните сателити мобилизират максимални ресурси, за да запазят рухващата си хегемония, отбеляза дипломатът, чиито думи са цитирани в Telegram канала на руското посолство в САЩ. – В момента всеки, който отказва да се подчини на диктата и волята на Запада, се обявява за враг. Русия отново бе определена като първостепенна заплаха. НАТО отново потвърди, че не желае да води каквито и да е сериозни преговори със страната ни. САЩ не желаят да търсят компромиси и изискват от нас безропотно да се съгласим с придвижването на военната машина на алианса на изток“.

Единственото, която „златният милиард“ иска е да продължи да държи в подчинение и да изсмуква соковете на всички региони по света. За да наложи неоколониалните си порядки, Северноатлантическият алианс измисли правото си да използва сила навсякъде по света под най-различен претекст – от износ на демокрация, през защита на правата на човека до борба с тероризма“.

Анатолий Антонов заяви още, че САЩ и техните съюзници искат да продължат да играят ролята на „световен полицай“, изисквайки всички да се придържат към правилата, измислени във Вашингтон „и други столици на НАТО“. „Подчертаваме, че резултатът от „хуманитарните“ интервенции на този уж отбранителен западен блок е известен – унищожаване на държави, военни престъпления, ширещ се екстремизъм и масова смърт на мирно население“, добавя руският посланик в САЩ.

Антонов добави, че малкото разумните предложения за дипломатическо уреждане на ситуацията в Украйна на срещата на върха на НАТО във Вашингтон са били заглушени от водопада от русофобска риторика. „Постигането на мир в Украйна се разглежда от НАТО единствено през призмата на стратегическо поражение на Русия. Нашата страна е представена като изчадие от ада. Време е западните елити да спрат да строят пясъчни кули и да разберат, че Русия е била, е и ще бъде. На никого не е писано да ни победи.

„Решението на натовците да продължат да снабдяват киевския режим с оръжия срещу Русия и разполагането на американски системи с далечен обсег в Европа единствено доказват колко права е била Русия, когато взе решението да започне специалната военна операция“, добави Антонов. – Последните действия на нашите врагове, целящи създаването на допълнителни заплахи за руската сигурност предопределят адекватните ни компенсаторни мерки във военно-техническата сфера“, заяви още руският посланик в САЩ.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.