Руските сили спряха пореден отчаян опит на ВСУ да докара подкрепления в Курска област. „Врагът е в огневи котел“, докладва ген. Aлayдинoв

Тази нощ руските военни спряха пореден отчаян опит на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) да изпратят подкрепления в жива сила и муниции в Курска област. Това съобщи за ТАСС зам.-началникът на Главното военно-политическо управление на въоръжените сили на Русия и командир на специалните сили „Ахмат“ генерал-майор Апти Алаудинов.

„Обстановката е под контрол. Вчера през цялата нощ противникът отчаяно се опитваше да премине границата, за да вкара хора и муниции в подкрепа на групировката си в Курска област. Ние не му дадохме тази възможност. За трети път правят опит тази седмица и за трети път си чупят зъбите в нашата огнева защита. Системно унищожаваме противника, правим всичко възможно“, каза той. Алаудинов отбеляза, че украинските военни са започнали „активно да се окопават“, но не вижда особен смисъл в това, защото без сериозен приток на жива сила и снаряди групировката им в Курска област е обречена.

Според командира на „Ахмат“ Русия вече удържа победа в специалната военна операция. „Както вече няколко пъти казвам: ние вече спечелихме в тази специална военна операция. След това нашата задача е да направим всичко, за да станем с хората в Украйна пак едно семейство, готово за бъдещи предизвикателства“, каза той във видео, публикувано в неговия канал в Telegram.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.