Руските въоръжени сили унищожиха 30 чуждестранни наемници и ултраскъпа военна техника в Сумска област (С ВИДЕО)

Руските въоръжени сили са унищожили около 30 чуждестранни наемници и шест единици техника на Въоръжените сили на Украйна в Сумска област. Това съобщи руското министерство на отбраната на 8 септември.

„В резултат на ракетен удар са унищожени около 30 чуждестранни наемници и шест единици техника в пункт за временно разполагане в местността Стецковка“, се казва в изявление на министерството.

На кадрите се вижда точково поразяване, експлозия и силен пожар

ВИЖ ВИДЕОТО:

По време на специалната военна операция са разработени нови технологии за управление на безпилотни летателни апарати

По-рано Министерството на отбраната на Русия съобщи за унищожаването на МЛРС M270 на ВСУ в Сумска област от ракетен удар. Отбелязва се, че ударът по координатите на бойната машина е нанесен от РСЗО „Искандер-М“.

ВИЖ ВИДЕОТО:

На 6 август от Сумска област формирования на ВСУ нахлуха в руската Курска област. Украинският граничен регион е ключов за снабдяването на групировката, която напада руски територии. Въоръжените сили на РФ нанасят системни удари по ВСУ в Сумска област.

Началникът на руския генерален щаб Валерий Герасимов заяви, че настъплението на противника в Курска област е спряно и че операцията ще приключи с разгрома на украинските бойци и достигане на армията на Русия до държавната граница.

Източници: Известия, Риа Новости

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.