Руската армия подготвя „мащабен удар към река Днепър“ + Сводка от фронта на 13.10.24 г. (С ВИДЕО)

Все повече западни военни експерти твърдят в своите анализи, че руската армия е разработила план за превземането на гр. Днипро (Днепропетровск) и във всеки момент ще отприщи „мащабно настъпление към Днепър“, пише руският Telegram канал „Военная Хроника“.

Според плана след превземането на Покровск руските войски няма да се насочат на север към последната крепост на ВСУ в хълмистия Донбас – 300-хилядната градска агломерация Краматорск-Славянск, а ще започнат голяма настъпателна операция на запад от Покровск – в равнинната Днепропетровска област.

Цяла Днепропетровска област е равно поле без гори или планини а до Павлоград, един от най-големите индустриални центрове на Украйна са точно 100 и до там от Покровск се стига директно по магистрала Е50.

Предполага се, че не само откритият терен там и оперативното пространство, откриващо се за Въоръжените сили на РФ, са благоприятни за такъв удар, но и фактическото отсъствие на силни отбранителни линии на Въоръжените сили на Украйна западно от Покровск.

Твърди се, че от началото на септември украинската армия се опитва спешно да построи укрепени райони насред равнината, но липсата на достатъчно време и ресурси, корупцията и объркването им пречат да направят това ефективно.

ВИЖТЕ ОЩЕ И СВОДКА ОТ ФРОНТА В УКРАЙНА НА 13.10.24 г. ТУК

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.