Русия: Украйна е загубила 1350 военнослужещи, 29 танка и 23 БТР-а от началото на атаката в Курска област (С ВИДЕО)

Загубите на въоръжените сили на Украйна от началото на атаката в Курска област възлизат на 1350 военнослужещи, 29 танка и 23 бронетранспортьора. Това съобщиха от руското министерство на отбраната.

„Общо по време на боевете в Курското направление противникът е загубил до 1350 военнослужещи, 29 танка, 23 бронетранспортьора, 9 бойни машини на пехотата, 116 бойни бронирани машини, 20 автомобила, 3 самоходни огневи единици на зенитно-ракетната система „Бук М1″, 3 пускови установки и радиолокационна станция AN/MPQ-65 на зенитно-ракетната система Patriot, пускова установка на реактивната система за залпов огън Grad и 10 полски артилерийски оръдия“, се казва в изявлението.  

ВИЖ ВИДЕОТО:

Военнослужещи от руските въоръжени сили (ВС) са идентифицирали бронираните машини на противника по време на разузнавателни дейности. След като анализираха получените разузнавателни данни, те взеха решение за точково огнево въздействие върху бронираните машини на ВСУ.

„В резултат на прецизните удари, нанесени от разчетите на барутните боеприпаси „Лансет“, бяха поразени три единици бронирани машини на ВСУ“, се казва в изявление на военното министерство.

През нощта руските военни са осуетили опитите на мобилни групи на ВСУ на бронирани машини да проникнат дълбоко в Курска област, съобщи още руското министерство на отбраната.

„През денонощието с активни действия на подразделенията на войсковата група „Север“ и настъпилите резерви, удари на армейската авиация и безпилотните летателни апарати, както и с артилерийски обстрел в районите на населените места Толпино, Журавли и Обща Колодез бяха осуетени опитите на вражески мобилни групи на бронетехника да пробият дълбоко в руска територия“, заявиха от министерството.

Само за 24 часа са унищожени четири бронетранспортьора, включително три БТР-а „Страйкър“ американско производство, седем бойни бронирани машини и два автомобила“, съобщи руското министерство на отбраната.

Министерството на отбраната на Русия показа видео от обективния контрол на поразяването на танк Т-80 на ВСУ от заградителен боеприпас „Лансет“ в граничния район на Курска област

ВИЖ ВИДЕОТО:

Източници: Риа Новости, ТАСС, „Известия“

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.