Русия тръгна в нападение! 70 % от Донецка и Луганска области са освободени от нацистите! Киев и Николаев са обкръжени! Сирени вият в цялата страна!

Около 70 процента от източноукраинските Донецка и Луганска области са освободени от армиите на ДНР и ЛНР, призна губернаторът на Луганска област Сергий Хайдай, цитиран от ДПА.

Районите, които са под контрола на Киев, от тази сутрин са подложени на засилен постоянен обстрел и отбраняващите ги украинска редовна армия и националистически батальони дават много жертви.

Междувременно украински представители обвиниха Русия, че е обстрелвала с тежка артилерия южния украински град Николаев и е нанесла щети на онкологична болница и няколко жилищни сгради, предаде Асошиейтед прес. Главният лекар на болницата Максим Безносенко каза, че по време на обстрела в лечебното заведение са се намирали няколкостотин пациенти, но никой не е ранен. Сградата е пострадала, има изпочупени прозорци. Руските сили засилиха атаките си срещу Николаев и са на път да обкръжат града.

Вой на сирени за бойна тревога се чува рано тази сутрин в много украински градове. Руските сухопътни сили атакуват в няколко направления.

Сирени се чуват в столицата Киев, в град Лвов, в Одеса, Харков, Черкаси, както и в град Суми в североизточната част на страната, съобщават местните медии, цитирани от Ройтерс.

На спътникови снимки се вижда, че руските сили се прегрупират на северозапад от Киев, като извършват артилерийски обстрел, като от север и изток вече са се доближили плътно до столицата. Първите танкове от колоните са вече в града.

Междувременно Telegram-канала „WarGonzo“ разпространи заснето от дрон видео, в което се вижда ликвидирането на база на неонацистите от батальона „Азов“, заедно с голямо колечиство транспортна и друга военна техника.

Обектът се намира в Левобережний район на Мариупол, близо до булеварда на Победата. Там неонацистите са заели сгради на гражданската инфраструктура, в частност бившият спортен интернат.

Във видеото ясно се виждат оръдията и взривяващите се складове с боеприпаси.

„Това видео за пореден път потвърждава основната тактика на украинската армия и националистите, която се свежда до използване на мирното рускоезично население като жив щит“, отбелязват военните кореспонденти.

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/5n8sVtgMnXY

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.