Русия струпва сили в Курска област, Су-34 нанасят удари с планиращи бомби по ВСУ в района

Руските военни струпват сили, които да участват в активни бойни действия с украинските формирования в Суджанския район на Курска област, съобщиха от Министерството на отбраната.

„Колоните, които маршируват към районите, в които се изпълняват задачите, включват многоцелеви ракетни установки БМ-21 „Град“, буксируеми артилерийски оръдия, танкове, транспортирани на тралове, тежки верижни машини, камиони „Урал“ и „КамАЗ“, – заявиха от министерството.

ВИЖ ВИДЕОТО

Същевременно стана ясно, че екипажи на многоцелеви свръхзвукови изтребители-бомбардировачи Су-34 от руските Въздушно-космически сили (ВКС) са нанасят въздушни удари по личния състав и военната техника на украинската армия в Курска област. Кадрите са публикувани от Министерството на отбраната на Русия.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ударите са нанесени по разузнавателни цели с помощта на въздушни бомби с универсален модул за планиране и корекция, който позволява нанасянето на точни удари от безопасно разстояние от линията на съприкосновение.

„След като получиха потвърждение от разузнаването за унищожаването на целите, екипажите се върнаха благополучно на изходното летище“, заявиха от министерството на отбраната.

По техни данни ВСУ вече са загубили до 945 военнослужещи и 102 единици бронирана техника в сраженията в региона.

Няколко десетки руски цивилни граждани, както и военнослужещи, са били ранени по време на опита за нахлуване на ВСУ. Според Андрей Белостоцки, изпълняващ длъжността заместник-губернатор на Курска област, четирима души са загинали.

Броят на ранените деца е нараснал до девет.

На 6 август Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) атакуваха руските позиции в граничните райони на Курска област. В региона е обявено извънредно положение на федерално ниво. Следственият комитет (СК) на Руската федерация откри наказателно дело във връзка с нападението на украинските въоръжени формирования. Операцията по унищожаването на ВСУ продължава.

Както докладва в сряда пред президента началникът на Генералния щаб на въоръжените сили Валерий Герасимов, руските военни са спрели настъплението на ВСУ дълбоко в територията на областта. Той подчерта, че операцията в Курска област ще приключи с разгрома на противника и достъпа до държавната граница.

Руският президент Владимир Путин нарече инцидента мащабна провокация и призова властите на руските региони да се включат в оказването на помощ на жителите. На хората, които са напуснали домовете си заради атаките на ВСУ в Курска област, ще бъдат изплатени по 10 хил. рубли.

По последни данни на Министерството на здравеопазването на Руската федерация са ранени 66 души, сред които девет деца. По данни на Андрей Белостоцки, заместник-губернатор на областта, четирима цивилни са загинали.

Източници: РИА Новости, „Известия“

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Мръсна Рубладжийска драскаческа сган ….. ! Ще висите по стълбовете !

    • Трябва да се организира Международен трибунал срещу Джордж Сорос и да бъде сложен на електрическия стол !!!

  2. Трябва да се организира Международен трибунал срещу Джордж Сорос и да бъде сложен на електрическия стол !!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.