Русия РАЗМАЗА САЩ в Сирия! Вижте КАК американците КЛЕКНАХА пред невероятната РУСКА МОЩ! Истината ще ви ШОКИРА!

Главният редактор на американското издание с военна насоченост „Veterans Today“, Гордън Дъф е убеден, че зад пълния ПРОВАЛ на US атаката с крилати ракети „Томахоук“ над сирийската авиобаза „Шайрат“ стои ОГРОМНАТА МОЩ на руските комплекси за радиоелектронна борба /РЕБ/.

Какво се случи на 7 април, когато новият американски президент Доналд Тръмп издаде заповед за нападение над базата на сирийските военно-въздушни сили „Шайрат“, чиите самолети имат най-голяма заслуга за изтласкването на терористите от „Ислямска държава“ от много населени пунктове в Сирия?

Ами случи се нещо, което американските военни нарекоха със страхопочитание „МИСТИКА“, още при инцидента с гордостта на американския морски флот есминеца „Доналд Кук“.

Както е известно на 10 април 2014 г. бойният кораб „Доналд Кук“, снабден с най-новата американска система за противоракетна отбрана „Иджис“, се разхожда гордо в акваторията на Черно море. Целта е да демонстрира по арогантен и безпардонен начин американското военно превъзходство във всички морета и океани.

И наистина системата „Иджис“ се управлява от самообучаващ се суперкомпютър, който е в състояние сам да води кораба в реални бойни действия. Нещо повече „Иджис“ може сама да открива всички цели, които навлизат в зоната на обхват на „Доналд Кук“, да ги прехваща и унищожава без намесата на човешка ръка.

Точно затова екипажът на есминеца има чувството, че е тръгнал на разходка из непознатото за тях Черно море. И когато на корабните радари се появява един старичък руски изстребител СУ-24, моряците се приготвят да дадат урок на тези „нахални“ руснаци. Те спокойно изчакват самолета да навлезе в зоната на обхват на корбните оръжия, защото знаят, че суперкомпютъра „Иджис“ ще предотврати всяка заплаха.

Но в този момент идва изумлението на екипажа, което по-късно преминава в ужас. Съвсем неочаквано отказва да работи не само прехвалената система „Иджис“, но и цялата електроника на кораба. Спира двигателя, изключват бойните системи, не може да бъде задвижен руля. Корабът става напълно неуправляем.

И всичко това е причинено от една малка кутия, закрепена под крилото на старичкия руски изтребител СУ-24. Военните специалисти ще я нарекат комплекс за радиоелектронна борба „Хибини“.

Същото се случва и с американските ракети „Томахоук“, изстреляни по авиобаза „Шайрат“. Истината, според Гордън Дъф е, че руските средства за радиоелектронна борба имат невероятна мощ. Те могат да изключат, оглушат и заслепят командните пунктове,  въоръженията, електрониката, системите за управление и навигация на всякакъв род войски на НАТО, включително и на военните спътници в космоса.

А в случая с ракетите „Томахоук“, руските комплекси за РЕБ просто са влезли в навигационните блокове на крилатите ракети и са ги препрограмирали за по-кратък полет. Затова от 60 крилати ракети 34 не само че не можаха да достигнат целта си, но и изобщо не са стигнали до сирийска територия. Мощните щатски ракети просто са изпопадали като круши в морето, без изобщо да имат намерение да нападат или да се взривяват.

Тогава възниква естественият въпрос защо руските военни не са  неутрализирали всички крилати ракети, изстреляни към авиобазата „Шайрат“? Защо все пак двадесетина от тях са достигнали целта, макар и без да нанесат някакви осезаеми повреди? Ако не се смятат, разбира се,  няколкото стари и повредени самолети, останали в сирийската база.

Въпросът наистина е логичен и има своето напълно логично обяснение. Чрез тези 34 „изчезнали“ ракети, руското командване, дава на щатските военни да разберат, че и „Томахавките“ им, и всякакъв друг вид въоръжения могат съвсем лесно да бъдат обезвредени и спрени от руските комплекси за радиоелектронна борба. И че ако не са обезвредили всички „Томахавки“, то е било с единствената цел да не направят все пак САЩ за смях пред целия свят. Макар че и така светът узна за американския позор.

Огромното надмощие на Русия в сферата на радиоелектронните средства за обезвреждане на противника признава дори и бившия главнокомандващ силите на НАТО в Европа Филип Брийдлав, който предполага, че брилянтната руска операция в Крим е била осъществена с помощта именно на такива комплекси за РЕБ.

А руските инженери и конструктори смятат, съвсем обосновано, че не са необходими огромни атомни бомби, самолети, кораби и прочие крилати ракети, щом имаш средства, с които да ги спреш и обезвредиш. И то дори още преди да бъдат изстреляни.

Ето защо „ерата“ на американското военно превъзходство във въздуха, на суша, по вода и в космоса отдавна СВЪРШИ. Ред е на договарянето между двете велики сили.

И ако американците не разберат това, ще се наложи да го научат по трудния начин.

Автор Иво Македонски  Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. Пак сте сънувал мокри сънища – поне внимавайте контактът да не е близо до мокрите чаршафи.

    • Той това го е сънувал с пръсти на краката в контакта.

  2. Разработвал съм запалителната бобина на БТР през 80 г. и тя е напълно екранирана и въпреки всички екрани защити руснаците я блокираха. Военните БТР не можаха да ги запалят, а същото се случи и с танковете. Явно си служат с Торсионни генератори непознати за нас.

    • До 1980 г. БТР-те без бобини ли бяха?
      Трябвало е да екранираш резервоара от крадливи фатмаци, а не тъпата бобина от руснаци.

  3. преди 40 години на едно учение първа армия беше вдигната под тревога и нито една техника не можа да запали , нито танкове нито камиони,…. Тогава един руски генерал каза че така е ,…трябвало,…

  4. През 1984 полковете в Звездец и Сливен бяха вдигнати по тревога. Повече от половината машини запалиха. Останалите не успяха. По-късно се разбра, че е заради стари акумулатори, лоша техническа поддръжка или източено гориво (старшините имаха Москвичи).

    • И през 1974 г. беше така. И старшините пак имаха москвичи.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.