Русия обяви, че ще приема чужденци, които бягат от неолибиреланите политики в своите страни

Русия ще приема за свои граждани чужденци, които не приемат деструктивните неолиберални политики в своите страни, които противоречат на традиционните ценности. Указът за преференциалната процедура за заселване в Русия като хуманитарна помощ беше подписан от руския президент Владимир Путин.

Възможността да кандидатстват за временно пребиваване в Руската федерация се дава на такива чужденци, „без да се взема предвид квотата, одобрена от правителството на Руската федерация и без изискването да се представи документ, потвърждаващ владеенето на руски език, познаване на историята на Русия и основите на законодателството й“. Причината за кандидатстването за руско гражданство може да е, че кандидатите отхвърлят политиките на техните страни, „които налагат разрушителни неолиберални идеологически нагласи, противоречащи на традиционните руски духовно-морални ценности“, се казва в документа.

Списъкът на ценностите вече е установен от Основите на държавната политика в тази област, докато списъкът на държавите, които налагат нездравословно отношение към своите граждани, трябва да бъде съставен от правителството на Руската федерация, пише в указа на президента. Министерството на външните работи на Руската федерация е инструктирано да започне издаването на тримесечни визи по морални причини още през септември.

През февруари на форума на Агенцията за стратегически инициативи Путин подкрепи идеята на италианската студентка Ирен Чекини, която предложи да се опрости емигрирането в Руската федерация въз основа на културните, традиционните и семейните ценности. Държавният глава се съгласи с думите на Чекини, че за да се определи какви хора идват в страната, е необходим индивидуален подход.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Тия и те ще се напълнят сега с идиоти … ЗАЩОТО нормалните хора едва ли ще се юрнат, но гадовете със сигурност ще ги напъплят.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.