Русия обвини Вашингтон за изгонените дипломати от България

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че решението за експулсиране на 70 служители на руското посолство в България е взето вследствие на тежък натиск на Вашингтон върху София.

„Това не е самостоятелно решение на действащия български премиер, който има абсолютно открита и категорична проамериканска ориентация и е готов да изпълни всякакви желания на своите задокеански господари“, каза министърът по време на пресконференция. Той обясни, че „желанията на задокеанския господар са да се убие историческата памет у българите, да се разруши основата на отношенията между България и Русия, изградени в съвместната им борба за независимостта на балканската страна и в много други исторически ситуации, включително и в новата история“.

„Тази пагубна политика Вашингтон единствено спрямо България. Те искат да убият историческата памет и на други народи на Балканите, приоритетно на православните, между другото“, каза още министърът. Според него дори в самата България „ръководството на страната е било силно изненадано от взетото от премиера решение“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. ДИПЛОМАТ НОМЕР ЕДНО НА СВЕТА ГОРДЕЕМ СЕ С ТЕБ НАШ ВЕЛИК БРАТ ТОЧНО ТАКА Е КОЛОНИЯ СМЕ НА САЩ СПАСЕТЕ БЪЛГАРИЯ РУСКИ БРАТЯ ИСКАМЕ ДА СМЕ С ВАС ИМАТЕ НАРОДНАТА НИ ОБИЧ

  2. Едно задокеанско ла/.но не може да убие историческата памет на българите. Все пак ние не сме карали курсове в Харвард, че да сме толкова прости. Но отговор трябва да има – здрав, прав и корав – както за всички страни от ЕС така и за ФАЩ.

  3. Не е виновен Вашингтон,не е виновен и Кирчо, виновно е племето ни овчо.Такова решение трябваше да предизвика ЕКСПЛОЗИЯ в цялата страна, защото нещата са ясни като бял ден. Освен старите, болните и ромите, освен електората на ДПС всички трябваше да почувстват плесника по лицето си. За съжаление нашето човешко стадо продължи безхаберно своето щастливо ежедневие.На дръвника сме бе хора, гилотината виси над главите ни със страшна сила и никой нехае. какво ни липсва, будители ли, ние робуваме на лозунга “ Не ми давай акъл, дай ми пари“ и кокошките знаят, че който няма ум не може да има нито пари , нито какво да е.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.