Русия е сред трите най-големи икономики с най-нисък държавен дълг на глава от населението – $2076. В САЩ е $104,5 хиляди

През 2024 г. Русия се е наредила сред трите най-големи икономики в света с най-ниско равнище на държавен дълг на глава от населението, показват последните данни на Г-20,  анализирани от „РИА Новости“.

Отбелязва се, че средното равнище на държавния дълг на глава от населението сред страните от Г-20 е 23,6 хил. долара. 6 от 20-те най-големи икономики са с нива много над тази граница.

Начело на държавите с най-ниско ниво на държавен дълг е Индия с 1316 долара на човек, следвана от Индонезия с 1747 долара, а на трето място е Русия с 2076. Данните са за първите 6 месеца на 2024 г.

В същото време с най-голям публичен дълг на глава от населението сред 20-те най-големи икономики в света е САЩ – 104,5 хил. долара.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че показателите за икономическото развитие на Русия стават все по- положителни. Той припомни, че руският президент Владимир Путин неведнъж е давал висока оценка на работата на правителството и Централната банка на страната, която отговаря за осигуряването на макростабилността.

В същото време още през юни Путин, коментирайки ситуацията в икономиката, посочи, че ръстът на брутния вътрешен продукт в страната през първата половина на тази година ще бъде около 5%.

Източник: „Известия“

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.