Рогозин изпрати парче от ранилия го „Цезар“ на френския посланик с молба да го предаде на Макрон

Бившият шеф на „Роскосмос“ Дмитрий Рогоззин, който понастоящем ръководи военно- консултантска група, изпрати парче от ранилата го френска самоходна артилерийска установка „Цезар“ на френския посланик Пиер Леви и го помоли да го предаде на президента Еманюел Макрон, съобщава ТАСС.

„В този плик, заедно с писмото ми, виждате отломка от снаряд, изстрелян от френска 155-милиметрова самоходна артилерийска установка „Цезар“. Той прониза дясното ми рамо и се заби в петия ми шиен прешлен – само на милиметър от това да ме убие или да ме парализира доживот (…) А отломката, изрязана от хирурзите от гръбначния ми стълб, ви моля да предадете на френския президент Еманюел Макрон“, написа Рогозин в  писмо, чийто текст публикува и в канала си в Telegram.

Бившият ръководител на „Роскосмос“ отбеляза също така, че Франция, САЩ, Великобритания, Германия и всички останали страни от НАТО няма да съумеят да се измъкнат от отговорност за военните си престъпления в Донбас. „Всички наши жертви са на вашата съвест, и появата на фашистка Украйна на картата на Европа е на вашата съвест. И за тежи ваши престъпления ще понесете най-строга отговорност“, пише той.

Дмитрий Рогозин беше ранен по време на обстрел на гр. Донецк в нощта на 22 декември. Заедно с него пострадаха председателят на правителството на Донецката народна република Виталий Хоценко, военни съветници и персоналът на хотела. Загинаха двама души.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.