Референдумите в Донбас, Запорожие и Херсон ШАМАРОСАХА ЗАПАДА! От 80 % до 93 % от населението е за ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ КЪМ РУСИЯ!

Донецката и Луганската народни републики, както и Запорожка и Херсонска области днес стартираха референдуми за присъединяване към Русия. Гласуването ще започна днес, петък, 23 септември, и ще продължи пет дни. По-рано социологически проучвания показаха, че жителите на въпросните територии не само са готови да участват в тези референдуми, но и масово ще гласуват за присъединяване към Русия.

Във вторник вечерта ръководителят на администрацията на Запорожие Евгений Балицки съобщи, че е обсъдил съвместно решение за провеждане на референдум с ръководителя на ДНР Денис Пушилин, неговия колега от ЛНР Леонид Пасечник и ръководителя на Херсонска област, Владимир Салдо. В резултат на това е решено четирите рускоезични бивши украински области да проведат съвместен референдум.

Пасечник в своя канал в “Телеграм” призова жителите на Луганската народна република да гласуват за обединение с Русия и информира, че възнамерява да се обърне към Владимир Путин с молба да реши въпроса за присъединяването на републиката (бивша област на Украйна-б.р.) към Русия възможно най-скоро след резултатите от плебисцита. „Наистина е невъзможно да бавим. Киевските нацисти преминаха всички червени линии: ракети на НАТО непрекъснато бомбардират нашите жители, организират безмилостни терористични атаки. И всичко това с цел да ни сплашат, да ни принудят да отстъпим от нашата основна цел – да се присъединим към нашата историческа и културна родина Русия “, подчерта ръководителят на ЛНР.

„Хиляди цеви ежедневно се насочват срещу деца, жени, старци – цивилни жители на Донбас. Общо 9044 жители на републиката са загинали по време на войната в ДНР, 120 от тях са били деца!“, се казва в обръщението на ръководителя на ДНР Денис Пушилин към президента и народа на Русия. Лидерите на двете републики подчертават, че присъединяването към Русия има за цел да защити народа на Донбас от агресията на Киев, подкрепяна от Запада.

Припомняме, че според решението на Народните съвети (парламентите на ДНР и ЛНР) гласуването ще започне този петък и ще продължи до вторник. На същите дати, от 23 до 27 септември, се организираха референдуми и в Херсонска и Запорожка област – съответните заповеди са подписани от ръководителите на военно-гражданските администрации на двете населени с руснаци и руски украинци области Салдо и Балицки.

Не би трябвало да има трудности с техническата страна на гласуването, тъй като Русия е натрупала богат опит в провеждането на избори, каза депутатът от Държавната дума и политолог Олег Матвейчев. „Обявен е петдневен формат на гласуване, който е оптимален както за удобство за жителите, така и от съображения за сигурност. В крайна сметка сега има много бежанци, някои не живеят в населените места, в които са регистрирани. Освен това не са изключени терористични атаки в избирателните секции, а при петдневен формат, както и в условията на мобилно и дистанционно гласуване, за служителите на реда ще бъде по-лесно да предотвратят евентуални терористични атаки“, отбеляза депутатът.

„Обявяването на референдумите беше неприятна изненада за Запада“, продължава Матвейчев. “Този ход постави САЩ и ЕС в неудобно положение. В случай, че нови територии станат част от Русия, всяка агресия срещу тях вече ще се тълкува от Москва като пряка атака срещу нашата страна”, допълва той.

Според депутата, в случай на нападение на ВСУ и войските на НАТО върху четирите области, които несъмнено ще изберат да се присъединят към Русия, когато те вече са част от Русия, Москва ще промени статута на специалната си операция на „пълномащабна война“ и това ще е катастрофа за Украйна. „Ще имаме пълната юридическа свобода да използваме всички възможности на нашите Въоръжени сили – и това ще бъде нещо, с което нито Киев, нито Западът са се сблъсквали“, каза Матвейчев. Ако референдумите се бяха забавили, тогава ДНР, ЛНР, Запорожие и Херсонска област щяха да са в опасност – в момента те са бясно атакувани от въоръжените сили на Украйна, обясни депутатът. „Освен това обявяването на датата на референдумите успокои жителите на тези региони, тъй като несигурният статут на териториите се отразяваше зле на обществените настроения. Хората се страхуваха, че ако руската армия се оттегли, киевската хунта ще се саморазправи с тях по най-брутален начин. Киев никога не е гледал на тези територии и въобще на целия украински юг и изток, като на свои. Тук живеят руски хора“, добави Матвейчев.

От какво се страхуват хората в Запорожие и Херсон?! Българска журналистка от Мелитопол:

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/ejq4I-tYIgA

„Влизането на ДНР и ЛНР в Русия ще позволи на Донбас най-сетне да се почувства напълно защитен“, коментира първият заместник-председател на комисията по международните въпроси на Съвета на федерацията Владимир Джабаров. „Надявахме се Киев да прояви здрав разум и да разбере най-после, че народът отвъд Днепър и на юг може да не е украински, но не бива да бъде третиран като враг – безмилостно избиван“, отбелязва сенаторът. “Нищо в поведението на киевския режим не се е променило след първото Минско споразумение, което беше сключено през февруари 2015 г. Даже след него варварските обстрели и бомбардировки срещу Донбас се увеличиха. Търпението на ЛНР и ДНР се изчерпа. Ако ДНР, ЛНР, Запорожие и Херсон не бъдат приети в Русия и руската армия се оттегли, киевските нацисти ще ги подложат на клане, по-лошо от Холокоста. Работата е там, че с влизането на руските войски, местното население изпадна в масов възторг и демонстрира руския си дух. Това озвери нацистите от Киев, чиято основна работа през последните 8 години беше да изличат напълно руския дух от тези региони. Единственото спасение за Донбас и Приазовието е да се завърнат в родината “, подчерта Джабаров.

„Ако Донбас, Запорожие и Херсон станат част от Руската федерация, тогава нашата конституция ще се прилага и за тях“, казва сенаторът. „Присъединяването ще им даде гаранции, че руската армия няма да се изтегли и ще ги брани както се брани родна земя”, смята той.

„Днес Русия по тези земи се възприема като символ на помощ и защита. Хората там изпитваха истинска подкрепа от доброволците, пред очите им се изграждат нови болници и училища. Всички региони на Русия изразиха своята солидарност към тях, присъединиха се към събирането на помощ за жителите на освободените украински региони. И разбира се, Русия е гаранция за сигурност. Няма да дадем и метър земя на врага “, подчерта Павел Данилин, директор на Центъра за политически анализ и социални изследвания.

Колегата на Джабаров в Съвета на федерацията, заместник-председателят на комисията по международни отношения Андрей Климов отбелязва: западните покровители на Киев, разбира се, няма да признаят резултатите от референдумите, но влизането на нови територии в Русия ще промени статута им. „Западът и Украйна ще трябва да направят труден избор – или да се примирят с факта, че това са наши територии и да се оттеглят извън техните граници, или да осъзнаят, че водят военни действия срещу територията на самата Русия с всички произтичащи от това последствия“, убеден е сенаторът.

Климов е уверен, че промяната в правния статут ще бъде допълнителна и много сериозна защита за жителите на Донбас и в новоосвободените територии Херсон и Запорожие. „Едно е да живееш в съседна на Русия държава и да получаваш военна подкрепа, а съвсем друго нещо е да си част от Руската федерация и да бъдеш под закрилата на нашата армия и флот“, обясни сенаторът.

Същото обстоятелство посочват и военните експерти. „Влизането в състава на Русия на републиките от Донбас, Херсонска и Запорожка област ще ни позволи да изпратим там редовни армейски части за пълна защита на пълноправните субекти на Руската федерация. Това ще стане възможно, когато руските власти на всички нива решат да приемат регионите като част от нашата страна“, подчерта докторът на военните науки Константин Сивков.

„След влизането на четирите региона в състава на Русия трябва да бъдат въведени първите погранични войски на тяхна територия и да бъде установена нова държавна граница на Руската федерация. Освен това трябва да се укрепи , тъй като оттам ще минава фронтовата линия. Вече имаме нещо подобно в Калининградска област по геополитически причини“, каза доцентът от катедрата по политически науки и социология на Руския икономически университет “Плеханов”, член на експертния съвет на „Офицерите на Русия“ Александър Перенджиев.

„Част от ДНР все още е под контрола на властите в Киев. Тоест, ако територията стане част от Руската федерация, тогава тя ще бъде субект на нашата държава, окупирана от Въоръжените сили на Украйна“, отбеляза Перенджиев. Той не изключва след референдумите в някои погранични райони да се въведе военно положение.

Когато нови територии се обединят с Русия, Русия ще бъде длъжна да ги защитава по същия начин, както всички останали свои региони, подчертават експертите. „Хората, живеещи в ДНР и ЛНР са изтерзани, искат сигурност, искат да спрат да се страхуват от украинските нацисти, които наскоро пак се проявиха в целия си блясък в „операциите по прочистване“ на проруски настроеното население в онази част от Харковска област, която превзеха през последния месец”, каза Данилин.

Експертът се позовава на резултатите от социологически проучвания, които показват, че жителите на ДНР, ЛНР, Херсонска и Запорожка област са напълно чужди на властта в Киев и масово смятат Русия за своя.

В ДНР, ЛНР, Запорожие и Херсонска област нивото на подкрепа за присъединяването към Русия е на исторически максимум, сочат данните на Републиканския институт за политически и социологически изследвания. В ДНР 86% от анкетираните са готови да участват в референдума, в ЛНР – 87%, 83% от жителите на Запорожка област са изразили желание да участват в референдума, в Херсонска област – 72%.

Данилин обръща внимание на факта, че първите проучвания на общественото мнение са направени в края на миналия месец и оттогава рейтингът за идеята за референдума нараства. „Готовността да се гласува за присъединяване към Русия, ако се брои от активната част от избирателите, навсякъде надхвърля 80% и достига 93% и това е много добър показател. В Херсонска област показателите са най-ниски, но и там са над 80 %. Това говори, че дори в Херсон, който е най-малко пострадал от нацистката армия, дори там има сериозна промяна в настроенията. Ако през март в центъра на Херсон някои представители на градската и държавна администрация излязоха на градския площад с жълто-сини знамена, сега няма да намерите такива знамена, защото повечето хора там открито презират Украйна, страхуват се от нея. За тях Русия е „хапчето срещу страх от киевския нацизъм“, обясни политологът.

Альона Задорожная

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. СЛАВА НА ПУТИН! СЛАВА НА РУСИЯ! СЛАВА НА ОСВОБОДИТЕЛНАТА РУСКА АРМИЯ!

  2. От ден на ден ми става все по ясно, че Путин сам си бие шамарите, защото вече няма доверие и на Шойгу.

  3. Не забравяйте, Харков и Одеса, иначе ще берете ядове и то големи!!!

    • Дали Русия, след всичко което и се случва, ще се остави да бъде подмамена и излъгана пак и отново!?!След всичко което и се случи и случва след втората световна война, та до днес!?! Така и така си е сложила главата в торбата, взимайте всичко, за да не ревете после пак, друг шанс нема да има никога вече!!!

  4. НЕ ОСТАВЯЙТЕ НА УКРОФАШИСТИТЕ 15 СМ ПЪТЕЧКА ДОСТЪП ДО МОРЕ СЛАВА ВЕЛИКА ГОРДА СВЯТА ПРАВОСЛАВНА НЕПОБЕДИМА БРАТСКА ВОВЕКИ РУСИЯ ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС БРАТУШКИ ИСКАМЕ ЖИВОТА СИ С ВАС НИКОГА СЪС НИКОГО НЯМА ДА ВИ ЗАМЕНИМ ДОКАТО НИ ИМА СПАСЕТЕ БЪЛГАРИЯ РОДНИ РУСКИ БРАТЯ ИМАТЕ НАРОДНАТА НИ ОБИЧ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.