Рейтингът на Путин в Русия скочи до 81.3 % подкрепа

Общественото доверие на руснаците в президента им Владимир Путин се е повишило с 0,5 процентни пункта през последната седмица и в момента е 81,3%. Това сочат данните на Всеруския център за изследване на общественото мнение (ВЦИОМ), признати и от опозиционния руски либерален институт „Левада“. Данните са публикувани в петък. Проучването е проведено в периода 1 – 7 август сред 1,6 хиляди пълнолетни руснаци, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

„На въпроса имат ли доверие на Путин 81,3% от участниците в проучването отговориха положително. Припомняме, че само преди седмица одобрението на дейността на президента беше 78,3%“.

Дейността на руското правителство се одобрява от 52,6% от анкетираните, а работата на премиера Михаил Мишустин се оценява положително от 52,2% от анкетираните. 63,1% пък декларират, че вярват на Мишустин.

Анкетираните изразиха и отношението си към лидерите на парламентарно представените партии в Русия. На председателя на Централния комитет на Комунистическата партия на Русия Генадий Зюганов се доверяват 33,8%, на лидера на „Справедлива Русия – За правда“ Сергей Миронов – 31,3% и т.н.

Нивото на подкрепа за партията на Владимир Путин „Единна Русия“ е 40,7%, за Комунистическата партия – 10,8%, за „Нови хора“ е 4,2% (при тази политическа формация се наблюдава спад от 0,2 процентни пункта в сравнение с предната седмица), „Либералдемократическата партия“ се ползва от подкрепата на 7,5% от избирателите, а зад „Справедлива Русия – За правда“ са 5,7%.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. СЛАВА БРАТСКА ВЕЛИКА РУСИЯ СЛАВА НАШ ВЕЛИК БРАТ ГОРДЕЕМ СЕ С ТЕБ ВОЛОДЯ СПАСИ И БЪЛГАРИЯ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ Я ФАШИСТИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ НАТО ЕС САЩ СОРОС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ МРАЗИМ ВИ ОБИЧАМЕ БРАТСКА ВЕЛИКА РУСИЯ И ВЛАДИМИР ПУТИН НАШ ИСТИНСКИ РОДЕН БРАТ ПО КРЪВ ВЯРА И ДУХ Н И К О Г А Н И К О Й НЯМА ДА НИ ПРОМЕНИ ДОКАТО НИ ИМА

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.