Рачков и Зуека превърнаха „Като две капки вода“ в „Като три кофи шербет“

Маги академикВ отдавна наричаното вече семейно предаване „Като две капки вода“ Зуека и Рачков буквално се размазаха да хвалят Маги Халваджиян за присъдената му титла от БАНИ – „академик“.

Публиката беше дошла да гледа „Като две капки вода“, но се наложи половин час да гледа като „Три кофи шербет“, който се лееше от устите на водещите върху новоизбрания от съсловната неизвестна за зрителите Българска академия на науката и изкуствата БАНИ. Водещите се облякоха в тоги, посрещнаха с нисък поклон доземи продуцента, окичиха главата му с венец от върбови клони по липса на лаврови и отново дръпнаха похвално слово за Маги, за семейството, за внучето, за работата му, за кучето /впрочем без кучето, защото не е ясно има ли куче, но ако има, то сигурно щеше да е на хонорар в предаването/. Като капак и полуголи балерини танцуваха на Халваджиян, а Рачков се изтъркаля от възторг като пале на земята.

Спорната за много хора титла на Халваджиян, която се дава от артисти на артисти и композитори, разбуни духовете още миналата седмица. Много от зрителите твърдяха, че научните титли не трябва да се пренасят автоматично в изкуството, защото е обидно за самите учени, които са посветили целия си живот на науката. Ако културтрегерите са решили да си раздават такива, то нека поне измислят нови, а да не плагиастват и да не омаловажават тези в научните среди. Други се запитаха, ако Маги Халваджиян е академик, то тогава какви са Стефан Данаилов, Лили Иванова, Йорданка Христова и стотиците с принос към българското изкуство. Отговор нямаше.

За сметка на това феновете на „Капките“ стават все по-малко и някои си пускат телевизора само да се посмеят на поредната издънка на Нона и Джуджи и после отиват на друга програма.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.