Радев: Правителството превръща България в безсрочен донор на Украйна. Не заставам зад неадекватни и безгръбначни позиции

„Не приемам правителството да превъща България в бесрочен донор на Украйна до победата й над Русия, както са написали в документа“, това заяви президентът Румен Радев пред журналисти.

Радев поясни, че отказал да отиде на срещата на върха на НАТО във Вашингтон, защото никога не е заставал зад „неадекватни и безгръбначни позиции“.

„Едва ли има някой, който повече от мен да е настоявал и да е работил за модернизирането на Българската армия, за укрепване на възпиращия й и отбранителен потенциал. И точно затова считам, че правителството ни дължи обяснение, на всички граждани, за това какви ангажименти поема от тяхно име относно войната в Украйна. Не съм съгласен с ангажимента на България за конкретна финансова помощ, не малка, и то за въоръжаване на Украйна, нито с ангажимента да предоставяме оръжие от арсенала на армията ни преди да сме получили заместващи образци“, каза Радев.

Той добави, че не приема правителството да превръща България „в безсрочен донор за войната в Украйна до крайната й победа над Русия“.

„И това, при положение, че нямаме никаква яснота какво означава крайна победа, какво ще ни струва като време, пари ресурси и риск, защото рискът за нас расте с всеки изминал ден от тази война. Не знам дали са наясно какво значи за Украйна да воюва до самата победа. Зад неадекватни и безгръбначни позиции не съм заставал никога, затова отказах да отида във Вашингтон, подчерта Радев.

В края на юни президентът отказа да води делегацията във Вашингтон, заради текстове в позицията, свързани с войната в Украйна. По-късно от Министерския съвет обясниха, че в нея няма нищо различно от това, което досега страната ни е заявявала, но отказаха да публикуват текста на документа под предлог, че съдържанието му е засекретено. Но добавиха, че поетите от България ангажименти отразяват националният ни интерес.

„Искам ясно да заявя, че едва ли има някой, който повече от мен да е настоявал и работил за моддернизацията на българската армия. Българското правителство дължи обяснение не само на народните представители, а на всички български граждани за това какви ангажименти поема от тяхно име за войната в Украйна“, каза президентът. 

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

10 коментара

  1. Този индивид, който се прави на ни чул ни видял. Това нищо, което е горе на снимката се пръкнало на плоската и обширна земя, благодарение на другото похотливо нищо-Тодор Живков. Български люде, не виждате ли, че това нищо е лика-прилика с другото нищо Тодор Живков? Люде, разчовъркайте си малко мозъците, в светът няма случайни неща!

    • Важно е да не се помага на шибание укронацисти и техните задокеански масонски господари.

  2. Всеки човек през своя живот може да е вземал добри и лоши решения. В настоящия момент Радев е единственият авторитет, който застава срещу евроатлантическата проказа, срещу нескритото ни унищожаване, в политически и икономически план. В този исторически момент е нужна не критики а мощна национална подкрепа.

  3. Какво декларира Радев, и какво гнусният плъх, европачаврата „Борисов: България кеш пари няма да дава на Украйна“ Свободно слово

  4. На Тошко копелето по време на измислената ПЛАНдемията каза: “ Зеленият сертификат помага на бизнеса“.
    Всички без изключение са за затвора от:министри, президенти и парламентаристи, които управляваха и управляват Родината ни от 1989 г. до сега.
    Който не знае президенството е регистрирано като корпорация/фирма в Америка, парламен, министерски съвет са също частни американски корпорации/фирми. Ето Ви номер да проверите в Dun& Bradstreet 55-26-2316 кой се води още шефа на министерски съвет (ОПГ) в Република България. Успех в търсенето на истината!

  5. АБЕ МИШЕ, ТОВА, КОЕТО СИ ПИСАЛ Е ВЯРНО, НО ТОВА КОЕТО Е ДЕКЛАРИРАЛ СЕГА ПРЕЗИДЕНТЪТ Е АБСОЛЮТНАТА ИСТИНА. ПОГЛЕДНИ НЕ ЖЕЛЕЗНИЯ, СТОМАНЕНИЯ АНАЛИЗ НА ПРОФ. ИВО ХРИСТОВ. ДЪРЖАВАТА Е В АБСОЛЮТЕН РАЗПАД, ПОД МАЙСТОРСКОТО РЪКОВОДСТВО НА Г-Н КЕНЕТ МАРТЕН КАТО ЗА ФИНАЛ. АКО ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА БЛЕЕМ И СТОИМ В ПРОСНАТА КОЛОНИАЛНА ПОЗА КАТО НАРОД, НИЕ БУКВАЛНО ИЗЧЕЗВАМЕ. ПИША ГО БЕЗ ЕДНА ИЬОТА ОМРАЗА КЪМ КОГОТО И ДА Е БИЛО. ТРЯБВА ДА ЗАДЕЙСТВАМЕ ИНСТИНКТА СИ ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ, ДРУГОТО Е АБСОЛЮТНА СМЪРТ.

  6. Радев е абсолютен льольо ! Той само декларира, че с евроатлантици няма да играе и до там. Е дама то това с нищо не помага, те си вземат решенията и без него!

  7. Иванов, знаеш ли, каква е рецептата за излизане от ситуацията?
    С избори не стават нещата, защото тази система е измислена от Сатана/Дявола-матрицата, и когато отидеш да гласуваш, ти с твоя глас се признаваш, че си недееспособно-говедо-гражданин и си отдаваш правата на тези да те управляват и да си правят, каквото си искат с теб-да ти крадат всички земни богатства, които ти се полагат до живот, които са разпределени равностойно на всички живи мъже/жени. Всички ние се водим недееспособни граждани-роби,измислени фикции, защото от раждането до смъртта ни са ни вкарали в матрицата с нашето доброволно съгласие и сме собственост на корпорация България.Във всички страни е една и съща системата на управление-матрица.
    За да станем наРОД-суверен трябва да се осъзнаем всички, че не сме никакви граждани,персони,лица и т.н. а сме живи мъже и жени с божествена душа и притежаваме чест, съвест и достойнство. Когато със знания си научиш добре урока почваш да пишеш и пускаш волеизявление на фирмите/институции в Българияте, че от мъртвата фикция, ставаш жива божествена душа, почваш да излизаш от матрицата.
    Иванов, знаеш ли, че ние всичките люде сме кредиторите, а тези горе, които мислят,че са на върха на пирамидата са длъжниците?

  8. Знам бе Мише, какво да правим, като са ни натиснали с четири военни бази като с воденичен камък,като ни готвят курбан за ам.интереси. Ние сме досущ като украинците и ще ни хвърлят в огъня без да им мигне окото. Преди това обаче ни оглозгват до кости,създадоха една омраза и едно противопоставяне на финансова и всяка друга основа и сме готови да ни хвърлят в огъня.Мизерията е навсякъде около нас, ние ще пращаме пари и оръжие в Украина, като четем всеки ден с каква лекота руснаците го унищожават. Дебилизъм на ента степен.

  9. Иванов, да знаеш, всичките барабар с клонинга Путин играят заедно, само че разиграват театър, да не би Гоите да се усетят и събудят. Тази война, която се води в Украйна е написана да стане преди много години.
    Иванов, според много люде Путин е антиглобалист. Но Путин е същия като всички сатанисти. Знаеш ли, че Путин взе ДНК-то (електромагнитния сигнал) на цялото население на Русия и сега всички светят като крушки на супер компютъра? В Москва вече е готов за 15-ет минутен град-конслагер. Знаеш ли,че Руската Федерация е регистрирана и всички държавни органи, които не са държавни са регистрирани в Америка като корпорации/фирми? В Русия също ги пръскат като нас и както по-целият свят като хлебарки с кемтрейлс.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.