Пyтин: HATО вoювa с Pycия с ръцете на yкpaинcкитe вoйници. Ние сме готови да продължим битката и победата ще бъде наша

НАТО воюва с Русия с ръцете на украинските войници, които Киев не щади заради интересите на трети страни. Специалисти от НАТО изпълняват задачи по използване на високоточни оръжия в Украйна, тъй като ВСУ не са в състояние сами да направят това, заяви руският президент Владимир Путин на среща с ръководители на медии от страните от БРИКС. „Съвсем ясно е, че украинската армия не е способна да направи това, както не е способна и да използва високоточни и далекобойни средства за поразяване. Те просто не разполагат с такива. Ясно е, че с всичко това се занимава НАТО, специалистите на НАТО“, каза Путин. Той препрати въпроса „кога ще приключи конфликта“ към НАТО. „Русия е готова да продължи и победата ще бъде нейна“, заяви руският президент. „Попитайте натовците. Аз предполагам, че конфликтът ще приключи, когато те се уморят и нямат вече ресурси да се бият с нас. Ние сме готови да продължим тази битка и победата ще бъде наша!“, каза той. Русия иска мирно уреждане на конфликта в Украйна, включително и защото мисли за своите войници, добави Путин.

„Не Украйна използва високотехнологични оръжия, използва ги НАТО. А руската армия се сражава сама, сама създава военни продукти и сама произвежда софтуер. И това е огромна разлика. Напоследък руската армия стана не само една от най-високотехнологичните, но и най-боеспособната“, подчерта руският президент. 

Западните страни, начело със САЩ, доведоха до настоящата украинска криза. Те започнаха войната си срещу нас още през 2014 г., заяви на срещата руският президент. „Само ще ви напомня още веднъж: през 2014 г. западните държави, начело със САЩ, организираха и финансираха държавен преврат в Киев. Оттук започна цялата криза. И след това дълги години НАТО беше побутвано там“, каза той. „А войната започна през 2014 г. Защото онази част от населението в Украйна, която не беше съгласна с държавния преврат, а това е по-голямата част от населението там. Ако не беше така, те нямаше да направят преврат, а щяха да вземат властта чрез избори. Та, срещу несъгласните с преврата новата власт започна да извършва репресии, арести, убийства. Срещу онези области, които организирано въстанаха срещу превратаджиите в Киев, бяха предприети въоръжени действия с използването на въоръжените сили на страната“, подчерта руският лидер.

САЩ провокират напрежение в света, като разполагат оръжията си в Азия, където заплашват, наред с други страни, Русия и Китай. „Те създават допълнителни точки на напрежение, преместват оръжия, които са доста сериозни, заплашват страните от региона, в това число и Китай, и Русия“, отбеляза руският президент, говорейки за действията на Вашингтон.

Путин отбеляза, че промените в света са започнали по-рано и то в огромен мащаб и с огромна скорост. „Това е така нареченото установяване на многополюсен свят“, отбеляза той. „Многополюсния свят се случва по един напълно естествен начин, а ние просто отчитаме този факт, съобразяваме се с него и допринасяме, и се опитваме да допринесем по такъв начин, че да не се стигне до разрушения, а напротив, замяната на стария с новия световен ред да се изгради спокойно в нов растящ формат“, уточни Путин. „Ние действаме постепенно. Стъпка по стъпка, степ-бай-спет“, добави той.

Съединените щати трябва да се замислят за това, че развалиха отношенията си с Русия. Нека си помислят добре защо санкциите срещу Руската федерация оказват негативно влияние върху долара, а икономиките на страни като Китай, Русия и БРИКС растат, коментира още руският президент. „Ако погледнем отношенията между Китай и САЩ, мисля, че Щатите трябва да се замислят – те развалиха отношенията си с Русия, налагат постоянни санкции и това им се отразява негативно. В това число и на долара се отразява“, каза той. Путин отбеляза, че сега всички страни по света мислят дали си струва да използват долара, ако САЩ по политически причини ограничават използването на долара като универсална международна разчетна единица. „Всички мислят за това и обемът на използване на долара бавно, но сигурно намалява – както в международните разплащания, така и във валутните резерви на държавите“, каза руският лидер.

Според него дори традиционните съюзници на САЩ намаляват доларовите си резерви. „И това, което Западът предприема спрямо Китай – също е една санкция след друга. И това не е свързано с политиката, а с растежа на китайската икономика и с крайно отчаян опит на Запада да забави този растеж с помощта на различни политически мотивирани санкции“, подчерта Путин.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.