Путин: Цялата планета ще плати цената за амбициите на Запада за световно господство

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че последните безпрецедентни санкции, наложени на Русия от САЩ и техните съюзници заради войната на Кремъл в Украйна, бележат края на една епоха. Според Путин оттук нататък Западът започва да загуби с бързи темпове „глобалното си господство” както в политически, така и в икономически план, пише RT. В речта си в сряда руският държавен глава заяви, че „митът за западната социална държава, за така наречения златен милиард, се разпада пред очите ни”.

Нещо повече – „цялата планета е тази, която трябва да плати цената за амбициите на Запада и опитите му да запази изчезващото си господство на всяка цена”, обяснява руският президент. Народът на Русия прекрасно разпознава патриотите от предателите и такова очистване на обществото ни, каквото се случва в момента, само ще укрепи страната ни, заяви президентът на откринването на съвещание, посветено на социално-икономическите въпроси на субектите в Руската федерация.

Според президента, Русия осъзнава с какви ресурси разполага в момента „Империята на лъжите“ на Запада, но тя е безсилна пред истината и справедливостта и Москва последователно ще оповестява своята позиция пред света. „Позицията ни е честна и открита и все повече хора я чуват, разбират и споделят“, обяви той.
Против Русия Запада е разгърнал масирана и безпрезедентна атака в киберпространството, задействал е „безпрецедентна информационна кампания“ с участието на подконтролните му глобални социални мрежи, и всички западни медии, „чиято обективност и независимост сега се вижда най-ясно, че е била просто мит“, обясни Путин.

„Ограничават достъпът до информацията, обработват хората с огромно количество лъжи, пропагандистки фалшивки. Стигнаха дотам една от социалните мрежи да допуска като напълно приемливи статусите с призиви за убийства на граждани, но само ако те са руснаци“, аргументира се президентът. Според Путин на режима в Киев му е безразлична съдбата на украинския народ, на него работодателите му от запада са му заповядали да създаде от Украйна „Анти Русия“. За нас е очевидно, че „западните покровители просто подтикват киевските власти към продължаване на кръвопролитията. За целта им доставят все нови и нови пратки въоръжения, снабдяват ги с разузнавателни данни и им оказват и друга помощ, включително под формата на военни съветници и наемни бойци, отбеляза Путин.

Руският президент Владимир Путин обяви, че „военната операция в Украйна се развива успешно в строго съответствие с предварително одобрените планове на руския генерален щаб“, цитира Би Би Си изявление на държавния глава на Русия. „Що се отнася до бойните тактики, които Министерството на отбраната и Генералният щаб разработиха, те напълно се оправдаха. Нашите момчета, войници и офицери проявяват смелост, героизъм и стоицизъм. Те правят всичко възможно, за да избегнат цивилни жертви в украинските градове“, казва Путин.

Путин отбеляза, че Западът се нуждае от глобализация на цялата планета, за да оцелее. И точно за това никога няма да прости на Русия за нейния независим курс. Той ще се опитва до последно да оказва натиск върху нея, за да наруши териториалната й цялост, но САЩ и техните съюзници няма да успеят.

Президентът подчерта, че специалната операция по демилитаризация и денацификация на Украйна ще бъде извършена докрай и в срок. Той добави, че настоящият й формат е единственият възможен. „Ако руските войски бяха ограничили нахлуването си само в Донбас, това нямаше да доведе до премахване на заплахата. Просто фронтовата линия между Русия и САЩ щеше да е близо до Донецк и Луганск, а не край Киев, както е в момента“, каза държавният глава.

Държавният глава отбеляза и опитите на Запада да разцепи руското общество. „Сега те отново искат да повторят опита си отпреди години по време на Студдената война – да окажат натиск върху нас, да ни натиснат, да ни превърнат в слаба зависима държава, да нарушат териториалната ни цялост, да разчленят Русия – в най-добрия за тях случай ще разчитат на така наречената „пета колона“ – национални предатели, които печелят пари тук при нас, но живеят там. Там не в географския смисъл на думата, а според фалшивите западни представи, според тяхното робско съзнание“, каза президентът.

Той подчерта, че тази тактика на Запада може да им е донесла известен успех в края на Студената война, но днес тя е обречена на провал. „Убеден съм. Такова естествено и необходимо самопречистване на обществото само ще укрепи страната ни. Нашата солидарност, сплотеност и готовност да отговорим на всякакви предизвикателства“, каза Путин.

Същевременно Владимир Путин подписа указ за нови мерки в подкрепа на руснаците. Това съобщи след среща на съвета по икономически въпроси. Документът разширява правомощията на регионалните власти и ги задължава да предприемат следните мерки за осигуряване на социална и икономическа стабилност на руските региони:

—нарастване на социалните придобивки на населението;

—целенасочена подкрепа за граждани, попаднали в трудна житейска ситуация;

—наблюдение на цените на стоките от първа необходимост;

—осигуряване на заетост на населението, включително организиране на преквалификация и повишаване на квалификацията;

—намаляване на административните бариери пред бизнеса и предоставяне на целева подкрепа, включително изгодно кредитиране, участие в обществени поръчки и други преференции;

—подкрепа към НПО.

Указът влиза в сила в деня на подписването му.

Путин отбеляза, че частният бизнес трябва да играе ключова роля за преодоляването на възникващите проблеми в икономиката. В тази връзка е необходимо да се намалят административните бариери за предприемачите и да се изключи държавната намеса в цените – увеличаването на предлагането трябва да доведе до тяхното стабилизиране.

Освен това президентът допълни, че в близко бъдеще ще бъде взето решение за увеличаване на социалните помощи, пенсиите и издръжката. „Разбирам, че нарастващите цени се отразяват сериозно на доходите на хората, така че в близко бъдеще ще увеличим всички социални помощи, включително обезщетенията и пенсиите, ще повишим минималната работна заплата и издръжката, както и заплатите в публичния сектор. “, обясни Путин.

В същото време руският лидер добави, че за разлика от САЩ и европейските им партньори, Русия ще зачита правото на собственост. Според него блокирането на чуждестранни активи, сметки на руски компании и физически лица в западните сържави ще послужи за урок урок на руския национален бизнес. Ще си направят правилния извод, че няма нищо по-надеждно от това да инвестираш в собствената си страна.

Русия започна военната операция за демилитаризиране и денацификация на Украйна на 24 февруари. Въоръжените сили казват, че е насочена само към военната инфраструктура и украинските войски. Има жертви и от двете страни.

След това много западни страни обявиха мащабни санкции срещу Русия, предимно срещу банковия й сектор и доставките на високотехнологични продукти. Освен това много марки обявиха прекратяване на работа в страната.

Кремъл нарече тези мерки „икономическа война като никоя друга“. В същото време властите подчертаха, че са готови за подобно развитие на събитията и ще продължат да изпълняват социалните си задължения. Централната банка предприе мерки за стабилизиране на ситуацията на валутния пазар. Както каза по-рано премиерът Михаил Мишустин , правителството е подготвило план за противодействие на санкциите, който включва около сто инициативи. Обемът на неговото финансиране е около трилион рубли. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Само така г-н Президент,САЩ,западните престъпници и всички които им помагат трябва да „заплатят цената“ за собствените си престъпления и причинена смърт на невинни граждани!

  2. Настъпи времето когато тези, които откраднаха живота ни,ограбиха труда ни, обезличиха работата на институциите в Република БЪЛГАРИЯ,провеждаха политики на „работещи бедни“,обнародваха лобистки закони, против гражданите на страната да „получат“ това, което ЗАСЛУЖАВАТ!

  3. Понякога думите са излишни,знам ще бъде много трудно за Русия,сама се бори с злото на тази земя,но Българите сме с вас,с изключение на предателите,винаги е имало и такива.Бог е с Русия,да живее вечно Русия.

  4. ДА ЖИВЕЕ И ПРЕБЪДЕ ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА РУСИЯ ГОСПОДИ БДИ НАД РУСИЯ ДАЙ И ВСИЧКИ ПОБЕДИ ЗАКРИЛЯЙ Я СБЪДНИ ЖЕЛАНИЕТО НА НАРОДИТЕ ПО СВЕТА ДА ПОБЕДИ И ОЦЕЛЕЕ СВЯТА БРАТСКА РУСИЯ СЛАВА ПУТИН ГОРДЕЕМ СЕ С ТЕБ ВЕЛИК НАШ РОДЕН ИСТИНСКИ БРАТ ИМАШ ОБИЧТА И ДОВЕРИЕТО НА ЦЕЛИЯ СВЯТ

  5. Разходете се в нашата преса за да видите каква подлост, какво лакейство, какво неразбиране на световната политика и каква гнусна неблагодарност. И такива издания като СЕГА и такива автори като Светослав Тарзиев показаха необяснима русофобия. Гледайте и последните предавания на ЧЕСТНО КАЗАНО- отвратителни.

    • А вие защо ги гледате и четете?Аз от години нито радио слушам, нито телевизия гледам. Днес поне има богат избор на информация и човек трябва да има интелектуална хигиена.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.