Путин пред шефове на АФП, Ройтерс и ДПА: Удари с пряко западно участие по територията на Русия ще означават война с Русия (С ВИДЕО)

Удари по територията на Руската федерация с участието на западни държави означават пряка война срещу Русия. В такъв случай Москва ще реагира реципрочно. Това заяви руският президент Владимир Путин на среща, организирана от ТАСС с ръководителите на редица световни информационни агенции.

На срещата са присъствали ръководители на медии от половин дузина държави. Сред тях представители на Агенция Франс прес, Асошиейтед прес, Ройтерс, Синхуа.

Сред участниците бяха и ръководителите на ДПА (Германия), AНСА (Италия), ЕФЕ (Испания), ИРНА (Иран), Киодо (Япония), Aнадолската агенция (Турция), Aзертадж (Азербайджан), Белта (Беларус), Йонхап (Южна Корея), Казинформ (Казахстан), Уза (Узбекистан).

ВИЖ ВИДЕОТО:

„Ако трети страни се намесят пряко във войната срещу Руската федерация – тогава ние ще отвърнем реципрочно“, каза Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

Руският президент добави, че този, който доставя сложните оръжейни системи на Украйна, той също така и направлява тези оръжия. И ако същият ги насочи към територията на Русия, то Москва ще счита, че страната му е участник в тази война и ще отвърне реципрочно с удари по съответната държава.

„Нямаме желание първи да нападаме НАТО – не сме луди или нещо такова. Но със сигурност ще отговорим реципрочно ако руска територия бъде атакувана от Украйна с оръжия, доставени от Запада„, заяви Путин, цитиран от ДПА.

„Обмисляме и нестандартни отговори на някои сегашни действия на НАТО спрямо Русия. Мислим си например, че след като Западът смята за приемливо да доставя оръжия на Киев за удари по наша територия (…), то и ние можем да доставяме такива оръжия в региони по света, където се извършват нападения срещу западни държави“, каза Путин.

„Ето такива нестандартни отговори обмисляме, но на този етап не сме предприели“, добави руският президент в отговор на въпрос за западните доставки на оръжия с голям обсег за Украйна, включително ракетите АТАКМС от САЩ.

На срещата Путин заяви, че не очаква резултатите от президентските избори в САЩ през ноември да доведат до промяна в политиката на Вашингтон към Москва, но не изключва напълно такова развитие, посочи Ройтерс.

Той допълни, че е трудно да се каже дали Доналд Тръмп ще направи някакви промени в политиката на САЩ спрямо Русия, ако спечели.

„В общи линии, за нас няма разлика. Не се занимаваме с подобни казуси“. Така Путин отговори на въпрос Байдън или Тръмп ще застанат начело на САЩ.

В украински плен са 1348 руски войници и офицери, а в руски – 6465 украински войници и офицери, каза още той пред чуждите медийни ръководители.

Агенцията посочва, че организира тази среща от много години в рамките на Петербургския международен икономически форум (ПМИФ). Тази година събитието беше открито от генералния директор на ТАСС Андрей Кондрашов. Разговорът се проведе в новопостроената главна квартира на „Газпром“ в бившата имперска столица Санкт Петербург, предадоха Ройтерс и БТА.

Това е първата среща на Путин лице в лице с ръководителите на международни новинарски агенции от 2019 г. насам, посочва агенцията и допълва, че през 2021 г. срещата е била онлайн.

Това е осмият път, в който Путин разговаря с представители на международни информационни агенции по време на ПМИФ, припомня ТАСС. Участниците в събитието имаха възможност да обсъдят с руския лидер най-актуалните теми от вътрешната и външната политика на Руската федерация без фиксиран дневен ред, в свободен режим. Самият президент заяви, че този формат му позволява да изрази позицията си по въпроси, към които света „има голям и сериозен интерес“ и „като правило имат фундаментален характер“.

Миналата година не бяха поканени журналисти от страни, които Русия смята за неприятелски настроени, включително САЩ, Великобритания и Европейския съюз, а на западните официални лица и инвеститори беше забранено да участват в сесията на икономическия форум от собствените им държави, които наложиха мащабни санкции на Русия заради Украйна, припомня Асошиейтед прес.

Вижте и коментар по темата от Добри Божилов:

Путин нокаутиращо: Давам ракети на „трети страни“ да стрелят по Запада… Хутите с „Кинжал“-и…

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.