Путин посети Мариупол, обиколи с кола и разгледа града, който в момента е строителна площадка (С ВИДЕО)

Руският президент Владимир Путин направи днес работно посещение в Мариупол. Президентът пристигна в града с хеликоптер. Той обиколи няколко новостроящи се района на града, посети редица възстановени обекти и разговаря с местни жители в Невския район. По покана на едно от семействата президентът се отби в дома им.

Руският президент обиколи крайбрежието на Мариупол в близост до яхтклуба, сградата на театъра, който в момента се реставрира, и други места в града.

Вицепремиерът Марат Хуснуллин докладва подробно на Путин за строителните и възстановителните работи в града и околностите му.

ВИЖ ВИДЕОТО:

„По-специално той разказа за изграждането на новите жилищни комплекси и възстановителните работи в старите, за възстановените и новопостроени социални и образователни заведения, жилищна и комунална инфраструктура и медицински заведения“, съобщиха от президентската пресслужба.

Руската държава възстановява с изключително бързи темпове 450-хилядния град Мариупол, разрушен от укро-нацистите при оттеглянето им през март, 2022 г. В строителна площадка са превърнати и другите населени места в освободените от Русия Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска области.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Вчера Путин посети Крим по случай годишнината от присъединяването на полуострова към Руската федерация. Крим е строителна площадка. Строят се магистрали, пътища, жилищни комплекси в големите градове, хотели, паркове, крайбрежни алеи в курортите от Севастопол до Керч. Строят се болници, поликлиники, детски градини и училища във всички големи градове на полуострова от Севастопол и Симферопол до Евпатория, Ялта и Керч. В продължение на 30 години Киев умишлено бе занемарил целият юг на Украйна (т. нар. Новорусия) сякаш си е правил сметката, че един ден тези руски области, населени с руснаци ще се върнат в своята родина Русия заедно със земята си. Подменя се цялата електроснабдителна и водопроводна мрежа на полуострова, която не е подменяна от края на Втората световна война. Перла в короната на грандиозните строежи в Крим е музейния и творчески комплекс „Кристални“ в Севастопол, включващ музей, иновативен комплекс от зали за театър, опера и балет, творчески работилници, училища по изкуства и пр. Такива комплекси вече се градят и в Калининград, Владивосток и в Новосибирск.

Вижте Творческия комплекс на нос „Кристални“ в гр. Севастопол, Крим:

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Хората си оправят живота,защото той ни е даден само веднъж и трябва да го изживеем .
    А какво да кажем ние с гайдите тук дето са ни се овесили разни хрантутници,лъжци,профани ,алчни,продажни и бедни умствено хора на врата ни!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.